Skip to content

Document Header

Нови мост у Врњачкој Бањи посвећен Драгану Николићу

Нови мост у Врњачкој Бањи посвећен Драгану Николићу published on

На  иницијативу пријатеља Удружења грађана „Данило Бата Стојковић“ покренут је  пројекат за изградњу новог моста посвећеног легенди југословенског и српског филма- Драгану Гаги Николићу.драган николић

У разговору са Врњчанином Николом Џамићем, глумцем – натуршчиком, кога ће гледаоци препознати као Јакоја  у  серији „Село гори,  а баба  се чешља“, иначе запосленом у маркетингу ТВ Пинк-а, сазнали смо да је на  иницијативу пријатеља Удружења грађана „Данило Бата Стојковић“ покренут пројекат за изградњу новог моста  на локацији код Суда, ресторана „Три голубице“ и Снежника. Пешачки мост би изгледом подсећао на филм „Ко то тамо пева“, који је проглашен за најбољи српски филм, а мост би посветили Драгану Николићу.

На Данима Данила Бате Стојковића, који се одржавају већ десету годину за редом, редован гост био је Драган Николић. Волео је Бању и био је њен велики промотер. И крај свог живота, последња три месеца провео је у апартману у „Меркуру“. Када су у питању његов лик и дело и заслуге за Бању су велике.

Привредници и грађани су изразили велико одушевљење који ће својим средствима донирати средства за изгрању моста, када  се усвоји изглед  дат од стручних служби, које ће дати идејно решење самог моста.

„Сматрамо да тај мост треба да буде комбинација дрвета, камена и кованог гвожђа. Ограда ће бити исечена у облику шешира, који ће бити модели шешира из филма „Ко то тамо пева“, постављени са обе стране моста. Поставићемо лик Драгана Николића, израђеног од месинга, са шеширом, такође модел из тог филма, и малу биографију“ – истакао је Никола Џамић.

У даљем разговору истакао је да ће са обе стране  моста бити простора за по једну клупу или један сточић са две столице, а на сточићу ће бити биографије глумаца и неке знаменитости које ће моћи да се прочитају у самом столу.никола џамић

Отварање моста очекује се 10. августа, када се отварају и Дани Данила Бате Стојковића и они би били отворени са те локације, а у наставку програма „Батиних дана“ програм се одржава у Амфитеатру у сарадњи са Културним центром Врњачке Бање.

“Што се програма „Батиних дана“ тиче, имамо врло блиску сарадњу са Културним центром и његову велику подршку и учешће у целој манифестацији“ рекао је Џамић.

За крај је истакао још да има велику помоћ и подршку око читавог пројекта од стране глумачке екипе серије „Село гори а баба се чешља, а нарочито од супруге Данила Бате Стојковића.

Н.П.

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial