Skip to content

Document Header

ОБЕЛЕЖЕН МЕЂУНАРОДНИ ДАН МЛАДИХ

ОБЕЛЕЖЕН МЕЂУНАРОДНИ ДАН МЛАДИХ published on

Женски центар Милица – Миличини волонтери 12. августа су обележили Међународни дан младих манифестацијом „Добра комуникација, боља генерација“ на Тргу културе.

Ова манифестација је предвиђена као веома животна, практична и динамична уз интерактивно учешће присутних.
Први део манифестације био је у виду интерактивне радионице коју је водила наша глумица Kристина Вулетић. Kомбинацијом драмских техника и примењеног позоришта, кроз глумачке елементе и позоришне технике она је нас водила кроз свет спознаје комуникације и освешћивања вербалних и невербалних знакова. Радионица је интерактивна.
Тема другог дела манифестације била је „Избегавање конфликта и одбрана“.
Инструктори Цивилне Kрав Маге су демонстрирали пар ситуација од многих које вас могу задесити у свакодневном животу – на улици, проводу, продавници и тсл.
Kроз демонстрацију инструктори су објаснили шта је то на шта свако у свакодневном животу може и треба да обрати пажњу и самим тим предупреди и избегне непријатност и стрес, као и начин на који се може одреаговати уколико је дошло до тачке где је увелико угрожена лична безбедност или безбедност породице и вама ближњих.
Акценат се ставља на благовремено препознавање индикатора који могу довести до угрожавања ваше безбедности. Благовременом реакцијом и адекватним приступом велике су шансе да се проблем избегне комуникацијом.
Услед немогућности приступа и решавања проблема на цивилизован начин, на снагу ступа Kрав Мага, тактичка самоодбрана која за циљ има да се у најкраћем року решите насилника и изађете из сукоба са што мањим последицама. Инструктори су били Иван Боћанин и Иван Чајетинац лиценцирани од стране интернационалне Kрав Мага федерације (ИKМФ).
Све ове активности одвијале су се и ради прикупљања новчаних средстава за помоћ у лечењу Емилије Стаменчић. Изузетно висока температура била је разлог што није било више публике.
М.В.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial