Skip to content

Document Header

Од данас online до нове здравствене књижице

Од данас online до нове здравствене књижице published on

Грађани који до сада нису поднели захтев за замену старе здравствене књижице за нову електронску картицу здравственог осигурања, од данас,  10. новембра 2016. године  ће имати могућност то да ураде и путем Националног портала еУправа www.euprava.gov.rs .zdravstv-knjiz-1

Цела процедура је једноставна и прилагођена корисницима са основним познавањем рада на рачунару, саопштило је Министарство државне управе и локалне самоуправе. Новом услугом предвиђена је и могућност доставе новог документа на кућну адресу и та адреса ће бити понуђена као опција приликом попуњавања захтева.

Трошкови израде износе 400 динара по једној здравственој картици, за грађане који желе лично да је преузму у надлежној филијали РФЗО. Грађани који се определе за доставу здравствене картице на одабрану адресу, уплаћују износ од 469 динара за једну здравствену картицу.

Уколико грађани желе да изврше услугу и за више чланова своје породице који су преко њих осигурани, на једној уплатници ће бити износ за плаћање за све чланове породице за које је поднет захтев.

Због заштите података, РФЗО ће достављати коверат са картицом посебно за свако лице. Уколико приликом доставе, подносилац захтева не буде на наведеној адреси, биће му остављено обавештење где може накнадно да преузме картицу.

Крајњи рок за подношење захтева је 31. децембар, али ће после тог рока важити оне старе књижице докле год су оверене.

Како се напомиње, кораци у подношењу захтева за замену старе здравствене књижице за нову електронску картицу здравственог осигурања су следећи:

1. Идите на веб страницу: www.еuprava.gov.rs.

2. Кликните на банер на почетној страници Портала еУправа. Одаберите филијалу или испоставу на основу податка из старе здравствене књижице.

3. Попуните електронски образац (образац је доступан и на језицима мањина). У овом кораку се можете одлучити да ли желите да нову картицу здравственог осигурања преузмете лично, или да вам буде достављена на адресу на којој сте пријављени у бази РФЗО, односно адресу која је понуђена као опција на екрану.

4. Након тога, добићете генерисану уплатницу; НАПОМЕНА: уплату је потребно извршити према инструкцијама добијеним преко Портала (број рачуна и позив на број).

5. Након извршене уплате, на свом профилу, на Порталу еУправа, можете пратити статус захтева: када је прокњижена уплата, када је РФЗО узео захтев у обраду, као и када је РФЗО израдио картицу здравственог осигурања.

6. Када је картица израђена, добићете информацију на свом профилу на Порталу еУправа, односно путем мејла или СМС-а (уколико сте ту опцију подесили на свом корисничком налогу на Порталу еУправа) да можете да је преузмете, или да вам је послата на одабрану адресу.

извор euprava.gov.rs

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial