Skip to content

Document Header

Од сонате до прелудијума

Од сонате до прелудијума published on

У Замку културе, 23. августа, концерт су одржале Крушевљанке Марија Милосављевић (флаута) и Милена Поповић (клавир), са гостима: Андријом Благојевићем (кларинет), Милицом Радмановац (виолина) и Милицом Симић (виолончело).koncert 1

На репертоару се нашла „Хамбуршка соната“ Карла Филипа Емануела Баха, „Тарантела“ Камија Сен-Санса, „Прва фантазија у А-дуру за соло флауту“ Џорџа Филипа Телемана, „3 Прелудијума“ Џорџа Гершвина…

Марија Милосављевић (1988) завршила је студије флауте на Факултету музичке уметности у Београду у класи проф. Миомира Симоновића.На Високој школи за музику у Мајнцу у Немачкој стиче мастер диплому у класи проф. Дејана Гаврића. Тренутно је на двогодишњем усавршавању барокне музике у Франкфурту у класи Карла Кајзера, једног од водећих флаутиста у Немачкој. Живи и ради у Франкфурту као професорка флауте и слободна уметница. Редовно наступа са ансамблом „Mainzer Flotenquartett“.

Милена Поповић (1987) Академију уметности  на Слобомир П Универзитету у Бијељини завршила је убрзано са Повељом студента генерације у класи проф. Дубравке Јовичић. Ради као професор клавира у МШ „Стеван Христић“ у Крушевцу.

Кларинетиста Андрија Благојевић (1981) ванредни је професор на Факултету уметности у Косовској Митровици и председник УО Националне српске кларинетистичке асоцијације.

Милица Радмановац (1990)дипломирала је на ФМУ у Нишу у класи проф. Мине Менделсон.Члан је Омладинске филхармоније града Ниша, ангажована је као професор виолине у МШ „Стеван Христић“ у Крушевцу.

Студент на МА у Нишу, Милица Симић (1996) наступала је са Интернационалним омладинским симфонијским оркестром у више европских земаља.

М.Ст.Ј.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial