Skip to content

Document Header

Одговорност директора у образовном систему Србије

Одговорност директора у образовном систему Србије published on

Мрежа регионалних центара и центара за стручно усавршавање Републике Србије организовала је у Хотелу „Zepter“ од 16. до 17. октобра конференцију под називом „Одговорност директора у образовном систему Републике Србије“.Konferencija direktora E

Преко 300 учесника пратило је Конференцију, а међу њима су били и сви директори школа врњачке Општине, захваљујући Општини Врњачка Бања.

Горица Станојевић, директор РЦ за професионални развој запослених у образовању у Чачку и заменик председника УО Мреже РЦ, Зорица Николић, председседница УО Мреже РЦ Србије и директор Центра за стручно усавршавање запослених у образовању у Крагујевцу, Данијела Марковић, директор РЦ за професионални развој у Нишу и председница НО Мреже РЦ Србије и Милена Вићевић, директорка РЦ за професионални развој из Ужица биле су модератори пленарног дела Конференције.

Скуп је поздравио и Златко Грушановић, а у име Министарства просвете, званично, Конференцију је отворила Весна Недељковић, помоћник министра за предшколско и основно образовање.

У пленарном раду дводневне Конференције представљени су рад и резултати Мреже РЦ и ЦСУ Републике Србије, Габријела Грујић, помоћник министра за стратешко планирање, говорила је о унапређењу дела средње стручног образовања кроз Закон о дуалном образовању. О новинама у раду основних школа у текућој школској години учеснике скупа известила је Весна Недељковић, помоћник министра просвете за предшколско и основно образовање и васпитање, а о изменама и допунама Закона о средњем образовању са освртом на Закон о основама система образовања и васпитања говорио је др Александар Пајић, помоћник министра за средње образовање и васпитање и образовање одраслих. Биљана Лајовић из Министарства просвете, науке и технолошког развоја представила је Правилник о сталном стручном усавршавању и напредовању у звања наставника, васпитача и стручних сарадника.

У пратећем програму скупа, у холу Конгресног центра били су изложбени штандови Образовно креативног центра, Центра за промоцију науке, штанд четрнаест научних клубова Србије, Парка науке и Издавачке куће „Едука“.

М.Ст.Ј.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial