Skip to content

Document Header

ОДЛУКЕ ВЕЗАНЕ ЗА ФИНАНСИЈЕ

ОДЛУКЕ ВЕЗАНЕ ЗА ФИНАНСИЈЕ published on

Шест чланова чинило је кворум на седници Општинског већа која је одржана у Великој сали СО 29. априла.

Председавао је Иван Џатић. Разматран је и усвојен Годишњи програм заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта на територији Општине Врњачка Бања, са добијеном сагласношћу ресорног Министарства. Према речима Саше Радисављевића, секретара СО, Општина тренутно има четири уговора о закупу на 2,23 ha, а располаже са 998 ha земљишта које може да да у закуп. Он је напоменуо да је 1.250.000 динара уложено за одржавање атарских путева. Чланови Већа једногласно су дали сагласност на одлуку УО о усвајању измењеног Финансијског плана и програма Културног центра по Првом ребалансу буџета Општине као и на прву измену Програма рада Установе Спортски центар за 2020. годину, а ове измене тичу се превођења у стални радни однос двојице дугогоришњих радника ових установа.

Славиша Пауновић, начелник Општинске управе, представио је члановима Већа Правилник о посебним елементима процене ризика, учесталости вршења инспекцијског надзора на основу процене ризика и посебним елементима плана инспекцијског надзора комуналне инспекције из изворне надлежности јединице локалне самоуправе који је једногласно усвојен. У даљем току седнице донета је одлука о преносу средстава у текућу буџетску резерву.  Усвојен је и предлог Решења о образовању Општинског штаба за ванредне ситуације за територију Општине В. Бања према коме су нови чланови: Владан Чеперковић, привреда, Дејан Вељовић, војска, Иван Радовић, председник СО, Јасмина Трифуновић, односи са јавношћу и Ђорђе Ђукић, Црвени крст.

Као допуна дневног реда разматран је и усвојен Програм активности Црвеног крста В. Бања са финансијским планом за 2020. годину, а тиче се измена и допуна финансијског плана. Општинско веће сагласно је са измењеним Програмом пословања – Програмом рада ПУ „Радост“ за 2020. годину на основу Првог ребаланса Одлуке о буџету Општине за 2020. годину. У завршници седнице усвојено је обезбеђивање додатних средстава из текуће буџетске резерве због недовољно планираних средстава Одлуком о буџету Општине за финансијску подршку субвенционисања трошкова вантелесне оплодње за парове. За пет поднетих захтева биће неопходно обезбедити још 171.470 динара из текуће буџетске резерве.

М.Ст.Ј.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial