Skip to content

Document Header

Одобрен пројекат “Социјална инклузија у саобраћају”

Одобрен пројекат “Социјална инклузија у саобраћају” published on

Носилац пројекта „Социјална инклузија у саобраћају“, под називом „ Покажи шта знаш“ је Удружење „Врњачки загрљај“, док су партнери на пројекту Форум особа са инвалидитетом и Висока  техничка машинска школа струковних студија Tрстеник. Пројекат је подржан од стране Министарства омладине и спорта у трајању од три месецаinkluzija

Први део пројектних активности је усмерен на младе при чему ће њих 12 проћи обуку на тему: „Интелигентни сервисни системи“ и самим тим стећи додатне вештине и знања која ће им касније помоћи у бављењу са неким другим пословима ван свог примарног образовања. Сврха самог програма обуке се односи нарочито на локалитет Врњачке Бање као туристичке дестинације при чему ће полазници подићи властите компетенције о значају животне средине, безбедности у саобраћају, сигурности на путу, употреби заштитних средстава, саобраћајној и другој опреми на уличној мрежи, овладавање вештинама комуникације и пословног бонтона. Програм обуке је осмишљен да траје 40 часова и подељен је у четири области.

-Током трајања обуке која ће се одржавати у простору Омладинског клуба, пројектни тим ће у сарадњи са основним школама урадити по једну презентацију кроз илустративни промо информатор о безбедности свих ученикса у саобраћају који ће обухватити радионице и квиз знања. Као финални део пројекта предвиђена је поставка монтажно – демонтажног полигона зе едукацију деце у саобраћају. Полигон ће бити постављен на врњачкој Променади и том приликом ће поред  званица из општине, и других институција бити позвани ученици основних и средњих школа, вртића, КЗМ, удружења како би се кроз демонстрацију и едукацију презентовао значај одговорног понашања свих учесника у саобраћају. Овај пројекат је од великог значаја јер млади у Врњачкој Бањи нису довољно активни у друштвеном животу, нити информисани о значају саобраћаја и његовом значају за њихову средину, у погледу екологије и загађености издувних гасова, рекла нам је Милена Миладинов, председник Удружења за помоћ и подршку маргинализованих група „Врњачки загрљај“.

М.Ст.Ј.

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial