Skip to content

Document Header

Одржан карате спектакл “Отворени фудокан куп Србије 2016” у Врњачкој Бањи

Одржан карате спектакл “Отворени фудокан куп Србије 2016” у Врњачкој Бањи published on

У недељу. 27. новембра, 2016. године,  у хали спортова „Владе Дивац“, одржан је по први пут у Врњачкој Бањи карате спектакл „Отворени фудокан куп Србије 2016“.fudokan

Организатор овог националног такмичења био је Фудокан савез Србије, карате асоцијација коју воде наши најчувенији мајстори ове вештине, проф. др Илија Јорга 10. DAN Soke (оснивач стила) и проф. др Владимир Јорга 9. DAN. Домаћин овог такмићења био је Центар за развој аикиидоа из Врњачке Бање. Догађај је испред Општине Врњачка Бања отворио Марко Алексић, генерални секретар Спортског савеза Врњачка Бања. У уводном делу наступе су имали КУД Абрашевић и мајстори Центра за развој аикидоа. Проф. Зоран Јаковљевић 5. DAN, технички директор ФСС, са тимом сарадника побринуо се да наведено такмичење буде организовано и протекне у најбољем реду.fudokan-23

На овом такмичењу учешће је узело 23 клуба из целе Србије са преко 180 такмичара. У коначном екипном пласману, I место и златну медаљу освојио је чувени КК „Реикон“ из Краљева, II  место и сребрна медаља припали су КК „Чачак“ из Чачка, док је III место и бронзана медаља отишла представницима града Лесковца – КК „Унсу“.

Проф. Зоран Јаковљевић је са својим тимом пружио стручну и техничку подршку одржавању 1. националног отвореног првенства у аикидоу у Србији које је одржано у склопу овог карате такмичења, а без које ово такмичење сасвим сигурно не би било одржано ни на приближно истом нивоу. Наиме, реч је о стилу аикидоа који има такмичења – шодокан аикидоу, који је прошле године донет из Јапана, где је Небојша Алимпић, инструктор Центра за развој аикидоа имао специјалну десетодневну обуку. Ово такмичење представља званично увођење аикидо такмичења у организацији Центра за развој аикидоа. У мушкој конкуренцији у апсолутној категорији I место, пехар и златну медаљу ос војио је Драган Сеочанац, II место и сребрну медаљу Александар Ђорђевић, III место и бронзану медаљу освојили су Никола Арсенијевић и Александар Кљајић, док је у женској конкуренцији, такође у апсолутној категорији, I место, пехар и златну медаљу освојила Гордана Црноглавац.

Захваљујући чињеници да Врњачка Бања, као краљица континенталног туризма и туристичко место I категорије,  задовољава високе стандарде ФСС, проф. Зоран Јаковљевић је најавио још четири велика догађаја ФСС који ће се, од којих један премијерно, догодити у Врњачкој Бањи. Од 3-5. фебруара, 2017. године у хотелу „Бреза“, у организацији ФСС, а под вођством проф. др Илије Јорге 10. DAN, биће одржан редовни годишњи семинар и лиценцирање за судије, тренере и такмичаре, а такође ће бити одржана редовна годишња и свечана седница ФСС. Врњачка Бања ће идуће године бити домаћин I Међународног Фудокан карате фестивала који је планиран да се одржи на ексклузивној локацији у Јапанском врту, а заказано је и поновно окупљање на истом месту у исто време за следећи по реду „Отворени фудокан куп Србије 2017“.

Циљ Центра за развој аикидоа у наредном периоду и велика част, биће да под покровитељством ФСС изгради неопходну административно-техничку базу неопходну за успостављање аикидо система такмичења по узору на ФСС, обзиром да у нашој земљи у борилачким спортовима не постоје већа имена од два светска великана  – проф. др Илије Јорге 10. DAN и проф. др Владимира Јорге 9. DAN.

Небојша Алимпић

 

 

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial