Skip to content

Document Header

Одржан скуп “Европа у мом граду”

Одржан скуп “Европа у мом граду” published on

Скуп на тему “Европа у мом граду”, који су организовали Народна скупштина Републике Србије – Одбор за европске интеграције и представништво немачке Фондације Конрад Аденауер… evropa u mom gradu vrnjacka banja

Скуп на тему “Европа у мом граду”, који су организовали Народна скупштина Републике Србије – Одбор за европске интеграције и представништво немачке Фондације Конрад Аденауер, уз подршку Општине Врњачка Бања, одржан је у среду 25. маја 2016. године, у сали Скупштине општине Врњачка Бања.

Скуп је пред представницима привреде, јавних институција и предузећа, туризма, културе, цивилног друштва и медија, отворио Бобан Ђуровић, председник Општине Врњачка Бања.

“Општина Врњачка Бања настоји да увек буде покретач позитивних промена и да се на време припреми за све изазове који је очекују, а овај скуп је први корак ка остварењу циљева којима тежимо. Поред циља да постане национална кућа многих спортова, да буде лидер здравственог туризма,  да кроз продају хотела, постане и лидер у понуди високих категорија хотела, желимо да општину инфраструктурно опремимо, институционално ојачамо и да, у Врњачкој Бањи применимо позитивна искуства Европске Уније и немачких бања са којима ћемо ступити у контакт“, речи су председника Ђуровића.evropa u vrnjackoj banji

Народни посланик Зоран Бабић захвалио је Фондацији Конрад Аденауер, јер помаже да Србија што пре оствари европске стандарде и европски систем вредности. Обраћајући се присутнима, Бабић је истакао да је један од циљева будуће Владе дуално образовање, односно паралелно образовање у стручној школи и у предузећу, зато што је жеља свих да млади људи који изађу из школа, са заната и факултета буду обученији и спремнији, да се баве послом за који су школовани. На тај начин би и лакше долазили до посла, добијали бољу плату, а послодавци би имали бољу и квалитетнију радну снагу.

„У ИПАРД фондовима је пуно новца, али чини ми се да као држава нисмо имали довољно агилности, енергије и знања како да приступимо тим фондовима, обезбедимо средства и како да идеје које имамо каналишемо и спроведемо“, додао је Бабић.

„У овом тренутку врата Европе су отворена за Србију“, нагласио је Норберт Бекман – Диркес, директор представништва Фондације Конрад Аденауер, Београд и изразио одушевљење виђеним у Врњачкој Бањи и потенцијалима којима она располаже.

„Овакви скупови су већ организовани у неколико градова Србије, а са том праксом ће бити настављено у наредном периоду“, истакла је представица Парламентарне групе пријатељства Немачка – Србија и народна посланица Весна Марковић, која је указала на велики утицај Фондације Конрад Аденауер у Немачкој, с обзиром да иста окупља најутицајније људе ове земље, политичаре, привреднике и све кључне доносиоце одлука у Немачкој.

Срђан Удовичић

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial