Skip to content

Document Header

ОДРЖАНА 24. РЕДОВНА СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА

ОДРЖАНА 24. РЕДОВНА СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА published on

ПОДРШКА  ПРИВРЕДИ КРОЗ ПОДСТИЦАЈ И ОЛАКШИЦЕ

Најважније тачке  дневног реда седнице Општинског већа, одржане 29. маја,  изгласавањем и ступањем на снагу, помоћи ће закупцима простора на Променади  кроз олакшице у плаћању обавеза али и подстицајима пољопривреди и руралном развоју.

Општинском већу, поднели су захтев закупци простора на Променади, тезги и тераса, да им се изађе у сусрет ослобађањем од плаћања накнада за април и мај месец. Већници су усвојили њихов захтев и они ће бити ослобођени плаћања такси од увођења ванредног стања до краја маја. Они који су накнаде у међувремену уплатили, та средства  биће пребачена за јун месец. Последице  пандемије и ванредног стања, које је трпела привреда, одразиле су се и на прилив у општински буџет, па ће поред олакшица којима локална самоуправа излази у сусрет закупцима, од јуна бити појачане инспекцијске контроле измиривања  накнада за закуп. Захтев станодаваца, који накнаде плаћају паушално, да им се умањи боравишна такса за време ванредног стања, није усвојен јер то и није у надлежности Општинског већа.

На 24. редовној седници Општинског већа усвојен је програм мера подршке пољопривреди и руралном развоју. Кроз тај програм,  улагања Општине су за десет процената већа него у прошлој години. Пољопривредницима  ће бити омогућено да на конкурсима локалне самоупрaве добију значајна средства за обнову сточног фонда, наводњавање парцела и проширивање засада. За прикупљање потребне документације у вези конкурса, пољопривредницима је на располагању општинска комисија за пољопривреду. На овој седници Већа, усвојен је и извештај о раду ПУ Радост“ за 2019. годину, у којој је највећа инвестиција била отварање вртића у Грачацу. Изгласан је и захтев ове установе, да у складу са законом, у појединим вртићима обави до 20 процената мањи или већи упис предшколске деце.

Туристичкој организацији је одобрен захтев за додатна средства, која ће бити намењена промоцији Врњачке Бање, на билбордима, у телевизијским спотовима и у књизи „Људи за сва времена! “. Месној заједници у Вукушици, биће одобрена средства из буџетске резерве за санацију последица поплаве. Изгласан је и захтев Спортског центра да им се одобри нови ценовник за коришћење капацитета у спортској хали „Владе Дивац“.  Цена коришћења за сат и по тренинга,  за клубове који долазе на припреме у Врњачку Бању, биће 2.400 динара. Да би се спортска  хала у „Пискавцу“, користила за припреме клубова, неопходна је поправка крова, који прокишњава и паркета који је оштећен. Због тога је и формирана комисија, која ће утврдити у каквом је стању та спортска хала, предложити мере за санацију и утврдити ко је одговоран за насталу штету.

 С. Станојчић

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial