Skip to content

Document Header

Одржана десета редовна седница Општинског већа

Одржана десета редовна седница Општинског већа published on

Редовна седница Општинског већа одржана је 29. августа, а председавао је Иван Џатић. Вишечасовни рад и разматрање 26 тачака резултирало је једногласним одлучивањем, али и конструктивном разменом различитих мишљења и ставова.10 sednica OV

Скупштини ће бити прослеђене бројне одлуке на усвајање. Тако је усвојена одлука о умањењу доприноса за уређење грађевинског земљишта за изградњу објеката за трајно стамбено решење најугроженијих избеглица из категорија утврђених Регионалним стамбеним програмом. Допринос од 7,6 милиона динара умањује се у целости. Скупштини, на усвајање, предлаже се и одлука о улагању непокретности у јавној својини Општине В. Бања у основни капитал ЈП за превоз путника и транспорт робе „Нови Аутопревоз“. Реч је о објектима и непокретностима које се користе за пружање станичних услуга, ради добијања одговарајуће лиценце и стварање услова за обезбеђивање додатних прихода овог предузећа. Усвојена је и одлука о изменама и допунама одлуке о организацији Општинске управе, као последица редовног инспекцијског надзора, са циљем усклађивања са Законом о запосленима у јединицама локалне самоуправе. Разматран је нацрт одлуке о максималном броју запослених у сваком организационом облику и систему локалне самоуправе општине В. Бања у 2017. години. Максимални број запослених на неодређено време је 538. Поступак рационализације требало би да се спроведе до краја јуна 2018. године.

На седници је разматран и усвојен извештај о пословању ЈКП „Бањско зеленило и чистоћа“ за 2016. годину. Што се структуре прихода тиче, Сектор за башту, пијацу и гробље и Сектор комуналне хигијене остварили су приход од 54,6 милиона динара и нето добитак од 574.000 динара. Чланови Већа сложили су се са мишљењем председавајућег Џатића да је неопходно доћи до реалних чињеница везаних за ово предузеће имајући у виду дуговања предузећу.

Усвојен је и извештај о финансијском пословању ЈП „Бели извор“ за прошлу годину, као и извештај о пословању ЈП за газдовање заштитним шумама В. Бање „Шуме Гоч“, такође за прошлу годину.

М.Ст.Ј.

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial