Skip to content

Document Header

Одржана друга редовна седница Општинског већа

Одржана друга редовна седница Општинског већа published on

Друга редовна седница Општинског већа општине Врњачка Бања, одржана је данас у скупштинској сали.Clanovi opstinskog veca Пред члановима Општинског већа нашла се 21 тачка дневног реда. Разматрани су Извештаји о раду и реализацији програма јавних установа и предузећа. Расправљало се извештајима ПУ “Радост“, Културног центра, Општинске стамбене агенције, Спортског центра, затим Народне библиотеке „Др Душан Радић“, ЈП „Дирекција за планирање и изградњу“, ЈП „Нови Аутопревоз“, Туристичке организације и Центра за социјални рад, а директори поменутих установа и предузећа одговарали су на питања чланова Већа.
Извештаји су након дискусије прихваћени уз предлог председника да се свуда, где је то могуће, смање трошкови и тиме направи уштеда у буџету. У даљем току седнице, чланови Већа су разматрали приспеле захтеве, жалбе и молбе грађана.
ОШ „Бане Миленковић“ из Новог Села обратила се Већу захтевом за запошљавање једног радника на пословима обезбеђења, а због, како стоји у захтеву школе, озбиљности ситуације када је безбедност ученика у питању, јер је иста угрожена више него што је уобичајено и све се чешће дешава да дође до лакших и тежих инцидената међу ученицима. „И старији и млађи ученици су подједнако изложени насилном понашању и вршњачком насиљу, како вербалном тако и физичком. Све је мање комуникације између деце приликом решавања проблема а све више насилничког понашања….“, стоји у захтеву школе.
Упућен је захтев ПУ Врњачка Бања да се распореди школски полицајац нарочито у времену међу смене и великог одмора, као и да школски одбор и наставно особље појача едукативни програм како би се насиље у школи смањило тако да ангажовање једног радника на пословима обезбеђења није одобрено, став је Већа.

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial