Skip to content

Document Header

Одржана етно изложба “Да се не заборави”

Одржана етно изложба “Да се не заборави” published on

У Замку културе, у суботу 27. августа, у поподневним сатима одржана је етно изложба и сусрет „Да се не заборави”, у организацији „Здраво да сте” из Београда и Врњачке Бање, а уз подршку АЦЦ из Јапана и Културног центра Врњачка Бања.etno izložba 2

Госте, Ћиеко Мацунаго, Јапанку која је у више наврата долазила у Врњачку Бању из организације АЦЦ, Јелену Митровић, из београдског тима „Здрави да сте“, гошће са Косова и Метохије, чланице Етно програма и остале госте поздравила је Миленија Радојковић, из тима „Здраво да сте“ Врњачка Бања. О психолошкој подршци и раду на оснаживању идентитета прогнаних лица говорила је Драгана Петровић, члан тима „Здраво да сте“ почев од 1993. године. Почетак сусрета протекао је у разговору „Шта је то што не треба заборавити“. Жене са Косова испричале су да им  је дружење у оквиру Етно програма пуно помогло да се у новој средини боље осећају. Плеле су одевне предмете – шалове, џемпере, чарапе, везле српско платно косовским бодом, дружиле се међусобно. Пријатељство са јапанском невладином организацијом АЦЦ је остварено и траје. Готово је невероватно колико јапански активисти цене и воле све оно што се руком уради овде код нас. А у порукама написаним и насликаним на листу папира, учесници ове велике радионице доминирале су поруке мира и пријатељства.etno izložba

У неколико наврата Милица Петровић, ученица Музичке школе у Трстенику, је на флаути извела неколико музичких комада и тако овом сусрету додала још једну, лепу димензију.

По завршетку радионице уследило је послужење које је организовала Миленија са својим јетрвама.

„Здраво да сте” је група професионалаца, волонтера и посвећених појединаца која помаже људима у невољи и онима којима је потребна подршка у развоју. Ова група подржава право на развој деце, младих и одраслих, путем групних и развојних активности које реализују на територији наше земље.

Посебну захвалност Миленија Радојковић упутила је Јелени Боровић Димић, управници Замка културе и директору Културног центра, Саши Миленковићу за уступљени простор у коме су ручни радови на кратко били изложени и где је радионица „Здрави да сте“ одржана.

М.В.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial