Skip to content

Document Header

Одржана изложба “олдтајмера”

Одржана изложба “олдтајмера” published on

Аутомобилско спортски клуб „Академац“, Секција олдтајмера Врњачка Бања организовао је традиционално од 29. до 31. јула изложбе олдтајмера.oldtajmer

У оквиру манифестације 9. Рели олдтајмера В. Бања, Трстеник и Вранеши одржана су и два скупа : 4. Скуп љубитеља старовременских аутомобила Вранеши 2016. и 9. Скуп љубитеља старовременских аутомобила Врњци 2016.

-29. јула излагали смо на врњачкој Променади као и 30. јула пре подне. Након тога обишли смо манастир Љубостињу и излагали у центру Трстеника, обишли етно село у Брезовици где смо били на ручку. Одатле смо у 19 часова отишли за Вранеше где су учесницима подељени пехари за најлепше аутомобиле на скупу. У недељу смо поново излагали у центру на врњачкој Променади. Захваљујемо се локалној самоуправи на челу са председником општине Бобаном Ђуровићем на подршци, Туристичкој организацији В. Бања као и Месној заједници Вранеши на великом доприносу приликом организовања ове манифестације, рекао нам је Горан Барлов, председник Секције олдтајмера.

Најстарији аутомобил био је мерцерцедес из 1928. год, две олимпије из педесетих година, мотоцикл са приколицом из 1951. год…  Током тродневног релија могло се видети педесетак „старих лепотана“, а треба рећи и да су сви у возном стању. Посетиоци су прилазили аутомобилима, са великом пажњом их  разгледали и фотографисали се крај њих.old 2

На завршној свечаности у Вранешима, у оквиру  културно уметничког програма, запажен наступ имало је Удружење за културу „Врњачки вез“, Мића Живојиновић, наратор и Мирослав Ђуровић, здравичар. Свечаности су присуствовали и представници локалне самоуправе Иван Џатић и Ненад Манојловић.

Средином септембра Аутомобилско спортски клуб „Академац“, Секција олдтајмера Врњачка Бања организоваће дводневну ревију старих аутомобила у Новом Пазару.

М.Ст.Ј.

 

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial