Skip to content

Document Header

ОДРЖАНА ЈАВНА РАСПРАВА

ОДРЖАНА ЈАВНА РАСПРАВА published on

Нацрт ребаланса одлуке о буџету Општине. Javna rasprava

Заменик начелника Општинске управе Славиша Пауновић, расписао је јавни позив за учешће у јавној расправи у поступку разматрања „Нацрта ребаланса одлуке о буџету Општине В. Бања за 2016. годину“. Јавна расправа одржана је 20. јуна у Великој сали СО. Јавни позив за учешће у јавној расправи у циљу свеобухватног разматрања упућен је грађанима, одборницима и члановима Општинског већа. Расправи су присуствовали представници буџетских корисника.

Са изменама апропријација присутне је упознала Гордана Узуновић, шеф Службе за буџет, финансије и локалну пореску администрацију. Основни разлози за израду предлога ребаланса је стварање основа за функционисање система јавне расвете на територији Општине након измена система обрачуна електричне енергије и стварање услова за комунално депоновање и одвожење смећа.

 

Ребалансом се предлаже повећање приходне стране и расходне стране буџета за износ примања од продаје непокретности у корист нивоа општина од 72.304.000 динара који се планира од отуђења имовине која није у директној функцији пружања услуга из надлежности Општине.

 

У првих пет месеци остварење укупних прихода буџета је 21,3% што је значајно испод динамичког плана.

–Налог извршне власти да се не задужује, мора да се поштује. Приходи су знатно слабији и треба увести неку врсту рестрикције за јавну расвету, рекао је Родољуб Џамић, одборник СО и предложио да се стање у буџету сагледа реално, без политизације.

Примедбе, предлоге и сугестије изнели су представници ПУ „Радост“, Центра за социјални рад, ЈП „Бањско зеленило“…

М.Ст.Ј.

 

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial