Skip to content

Document Header

Одржана промоција књиге “Вујански крст Патријарха Павла”

Одржана промоција књиге “Вујански крст Патријарха Павла” published on

Аутентични и необјављени тренуци из живота патријарха Павла приближени су читалачкој публици 9. септембра на промоцији књиге „Вујански крст Патријарха Павла“ аутора мр Слободана М. Радуловића у Библиотеци „Др Душан Радић“. vujanski-krst-patr

Мирјана Ђурашевић подсетила је публику на биографске податке о патријарху Павлу. О књизи је говорио аутор, на задовољство бројне публике испричао је три приповести из живота патријарха Павла наводећи многе случајности које то нису. Присутне је поздравила др Ана Скоруп у име спонзора Високе школе за пословну економију и предузетништво из Крушевца. Публика је била у прилици да чује и рецезента књиге академика проф. др Славка Каравидића.

Мр Слободан М. Радуловић, новинар и публициста из Београда објавио је велики број репортажа, путописа, извештаја о црквеним догађајима, као и других текстова у „Православљу”, новинама Српске патријаршије. Живи и ради у Београду. Магистар је економских наука.

„Вујански крст Патријарха Павла“ је збирка сећања, 80 приповести, занимљивости и фотографија аутора мр Слободана М. Радуловића. Добила је назив по изрезбареном Христовом распећу које је начинио искушеник Гојко Стојчевић, потоњи патријарх српски Павле, док је боравио у манастиру Вујну лечећи се од туберкулозе од 1944. до 1946. Књига сведочи о истинитим догађајима из живота патријарха Павла према сећањима његова четири ученика – архимадрита, који су по избору Српске православне цркве беседили о њему у вечери по његовом упокојењу у специјалној емисији Радио телевизије Србије.

M.Ст.Ј.

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial