Skip to content

Document Header

Одржана радионица “Шекспир Лаза звездана стаза”

Одржана радионица “Шекспир Лаза звездана стаза” published on

Обележавајући 400 година Шекспира пијанисткиња Марина Милић Апостоловић одржала је од 5. до 7. августа у Замку културе музичко књижевну радионицу за децу, уз асистенцију Маје Крстић.sekspir laza

Кроз четири радионице од 90 минута Марина Милић Апостоловић, Би Би Си интернационални уметник, редовни професор Академије уметности у Новом Саду, са децом је поставила неколико костимираних сцена Вилијама Шекспира из представа „Ромео и Јулија“, „Хамлет“, „Ричард трећи“, „Отело“… уз музику Баха, Бетовена, Шопена, Прокофјева и Гранадоса. Завршни концерт организован је 7. августа. Јована Крстић, Мина Аћимовић, Невена Лазаревић и Јована Симоновић демонстрирале су стечено знање са радионице. Оне су се на најлепши начин упознале са Шекспировим делима и ликовима, као и са мислима Лазе Костића, говорима владике Николаја, бројним историјским чињеницама и географским појмовима.šekspir v.

Јединствен приступ Марине Милић Апостоловић научно је изучаван и потврђен МБА дисертацијом и заштићен на Универзитету Бахту у Енглеској. Учесници радионице су захваљујући изузетном педагошком приступу са лакоћом усвојили знање о делима највећег драмског писца на свету уз музику врхунских композитора а била је то и прилика да сазнају нешто више о Лази Костићу, утемељивачу култа Шекспира у Србији.

М.Ст.Ј.

 

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial