Skip to content

Document Header

Одржана седница Штаба за ванредне ситуације

Одржана седница Штаба за ванредне ситуације published on

У Великој сали Скупштине општине Врњачка Бања 5. октобра одржана је седница Штаба за ванредне ситуације.sednica staba 1

Седницом је председавао командант штаба Бобан Ђуровић, председник Општине Врњачка Бања, а били су присутни заменик команданта штаба Иван Џатић,  начелник штаба Бојан Ратковић,  заменик начелника штаба Славиша Пауновић, као и чланови штаба – представници Центра за социјални рад, Црвеног крста, Ватрогасне службе, Полиције, Дома здравља.

На дневном реду разматрани су захтеви за плаћање санација оштећења током ванредне ситуације, а као друга тачка дневног реда била је предлог за именовање повереника и заменика повереника цивилне заштите.

Први захтев односио се на штете настале у домаћинствима у Рсовцима, Отроцима, Грачацу у бујичним  поплавама. Циљ и намера је да се заштите обале и спрече оштећења . По речима Бобана Ђуровића, „све што се уради  у првих 48 сати за време ванредне ситуације, не подлеже јавним набавкама“.

Такође, разматран је и захтев Момира Тодоровића из Отрока, коме је оштећен мост током поплаве, а који  је једини прилаз кући. Комисија је штету  проценила  на 240 хиљада динара, и на предлог  Бобана Ђуровића да се повећа износ и помогне породици, Тодоровићима ће бити исплаћено 80 хиљада динара.sednica staba 2

У наставку седнице Штаба разматрана је молба Славка Бонџића коме су део куће и пословног простора страдали у пожару. Одобрена је помоћ.

Такође, у месту Река, породици Јанићијевић се током бујичних поплава појавило клизиште. Бранислав Бежановић, директор Општинске стамбене агенције је истакао да је разматран предлог да се изгради потпорни зид дужине 50 метара и висине 10 метара, али се сматра да то није сигурно решење. Председник  Ђуровић је у овом случају дао налог да Штаб за ванредне ситуације и Општинска стмабена агенција пошаљу захтев за помоћ и подршку санације надлежном министарству.

У наставку седнице Штаба усвојен је предлог за именовање повереника и заменика повереника Цивилне заштите: Душан Луковић, Миљко Арсић и Раде Ћурчић.

 

Н. П.

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial