Skip to content

Document Header

Одржана седница штаба за ванредне ситуације

Одржана седница штаба за ванредне ситуације published on

На предлог Републичког штаба за ванредне ситуације, Влада Републике Србије, у четвртак 10. марта, у вечерњим сатима, прогласила је ванредну ситуацију на територији Републике Србије.У сали Скупштине општине, у петак 11. марта, одржана је 89. ванредна седница Општинског штаба за ванредне ситуације, којом је председавао Бобан Ђуровић, командант штаба за ванредне ситуације.stab

Према речима конданданта Штаба за ванредне ситације, Бобана Ђуровића поплављено је преко 950 ha углавном пољопривредног земљишта и оштећено око 105 km атарских путева на којима је недавно извршена ревитализација, односно насипање. Водостај Западне Мораве је током ноћи, између четвртка и петка био у порасту на територији општине Пожега за 71 cm, а на територији општине Краљево у порасту је за 21cm. Према подацима добијеним од представника Месних заједница није било продирања воде у стамбене и економске објекте. Путни правац Врњачка Бања – Угљарево, преко моста на Западној Морави, отворен је за саобраћај, уз постављене баријере ради спорије вожње, док је мост у селу Грачац, на ушћу Грачачке реке у Западну Мораву, и даље под водом.

У Врњачкој Бањи евидентирано је оштећење речног корита Врњачке реке, између мостова код АМД и зграде дирекције АТ “Нови Аутопревоз“, где је дошло до поткопавања камених обала, док је  речно корито испуњено шодером и другим отпадним материјалом. Испред спортског игралишта „Коцка“ речиште Врњачке реке засуто је шодером и отпадом, те је на седници издат налог да се наведено очисти како би вода несметано отицала. 

На седници Штаба за ванредне ситуације констатовано је и да није било прекида или поремећаја у водоснабдевању, снабдевању животним намирницама, енергентима и телекомуникацијским услугама, да све здравствене, предшколске и школске установе раде нормално, као и да није било људских жртава. Након разматрања тренутне ситуације изазване обилним падавинама, чланови Штаба су разматрали пристигле захтеве Месних заједница за санацију штете.

Н.Р

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial