Skip to content

Document Header

Одржана ванредна седница Општинског већа

Одржана ванредна седница Општинског већа published on

У великој скупштинској сали, 2. децембра одржана је ванредна седница Општинског већа. Кворум је чинило пет чланова, а седницу је водио Иван Џатић, заменик председника Општине.sednica-veca

На седници је усвојен предлог Одлуке о матичним подручјима на територији општине Врњачка Бања. Како је известио Славиша Пауновић, начелник Општинске управе, по упутству инспекције,  формирана су четири матична подручја, и то: Врњачка Бања, Врњци, Ново Село и Грачац. Свако од ових матичних подручја мора имати матичара и заменика матичара, па ће се тако кооптирати радници месних канцеларија. Сваки грађанин може извод затражити и добити у Врњачкој Бањи, ако му је ту ближе и једноставније да то обави. Усвојен је нацрт Одлуке о оснивању јавног предузећа за обављање комуналне делатности, а известилац је био Живорад Јаћимовић, шеф Службе за привреду, локални економски развој и друштвене делатности.

Уследила је информација о степену усклађености планираних и реализованих активности из програма пословања јавних предузећа, друштава капитала и других облика организовања на која се примењује Закон о јавним предузећима. Ова информација је усвојена из разлога поштовања законског рока, али ће се о њима накнадно још разговарати у циљу побољшања података у извештајима.

У наставку седнице извршена је замена члана Комисије за спровођење поступка јавног надметања за давање у закуп пољопривредног земљишта у државној својини на територији општине Врњачка Бања. Уместо Љиљане Благојевић,  у Комисији ће радити Деса Вукотић, дипломирани правник.

Чланови Општинског већа позитивно су решили захтев Вање Вукојевић за једнократну новчану помоћ у износу од 30.000 динара  ради уписа докторских студија по Основу Одлуке о финансијској подршци породици са децом на територији општине Врњачка Бања.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial