Skip to content

Document Header

Одржано Џудо првенство Србије у Врњачкој Бањи

Одржано Џудо првенство Србије у Врњачкој Бањи published on

У Спортској хали “Владе Дивац” у суботу 21. маја 2016. године, одржано је Појединачно првенство Србије у џудоу за сениоре и сениорке.dzudo turnir vrnjacka banja

У организицији Џудо савеза Србије, под покровитељством Општине Врњачка Бања, уз техничку подршку Џудо клуба Врњачка Бања, у суботу 21. маја 2016. године, у Спортској хали “Владе Дивац”, одржано је Појединачно првенство Србије у Џудоу за сениоре и сениорке. Такмичење је отворио помоћник председника Општине Врњачка Бања, Душан Стевановић, који је поздравио све присутне, а учесницима пожелео много успеха у такмичењу и том приликом истакао да је Врњачка Бања потписала уговор са више спортских савеза и да изразио наду да ће поред одбојкашког, рукометног, ватерполо, теквондо и кошаркашког савез, то учинити и са Џудо савезом Србије.  

Право учешћа на овом такмичењу остварило је 144 такмичара из Србије. Сениори су се такмичили у категоријама испод 60кг, испод 66кг, испод 73кг, испод 81кг, испод 90кг, испод и изнад 100кг, док су се сениорке надметале у категоријама испод 48кг, испод 52кг, испод 57кг, испод 63кг, испод 70кг, као и испод и изнад 80кг.

Срђан Удовичић 

НАГРАДА ЗА СЦЕНАРИО

ПРВА НАГРАДА ЗА СЦЕНАРИО ФИЛМА „ОТАЦ“

У Прес центру 44. Фестивала филмског сценарија, у Хотелу „Фонтана“,  21. септембра у подне, објављене су одлуке жирија.

Прва награда додељена је Срдану Голубовићу и Огњену Свиличићу за сценарио филма „Отац“ у режији Срдана Голубовића.

Снажна, стварношћу инспирисана прича о оцу на најважнијем животном путовању у његовом животу, на чијем крају, уместо своје деце, проналази сурови лавиринт бирократије, сиромаштва и разочаравајуће безосећајности друштва у којем живимо.

Друга награда додељена је сценарију Владимира Симића и косценаристима Гордану Кичићу и Марку Манојловићу, за филм „Реална прича“ у режији Гордана Кичића.

Прецизно осмишљена, па занатски, посебном комбинацијом препознатљивих елемената, изведена прича о породици која пролази кроз сукоб после којег су сви билиу повређени али и свесни неумитности тог новог почетка.

Трећа награда додељена је сценарију  филма „Мој јутарњи смех“, који је написао и филм режирао Марко Ђорђевић.

Ова аутентична прича о касном сазревању човека, чија несигурност је до бола појачана породичним односима, успева да допре до публике на једини могући начин, својом непатвореном искреношћу.

Председница жирија била је Ана Марија Роси, а чланови Мирољуб Стојановић и Петар Михајловић.

Жири новинара и филмских критичара 44. Фестивала филмског сценарија доделио је награду „Славко Лазаревић“ за најбољи сценарио Марку Ђорђевићу за филм „Мој јутарњи смех“. Топла и аутентична прича са периферије Крагујевца прешла је у метафору српске стварности. Сценарио је једноставан, питак, а ипак толико храбар да искочи из оквира на које смо навикли.

 Председница жирија била је Зорица Драгојевић из Илустроване Политике, а чланови Жикица Симић, рок критичар и Зорица Церовина из Врњачке радио телевизије.

Жири града домаћина, који су чинили Бобан Ђуровић, председник Општине, Нина Стаменић, директорка „Соларис ресорта“ и  Мишко Михајловић, директор Виле „Сплендор“, доделио је СРЕБРНИ НОВЧИЋ, глумцу Петру Божовићу за изузетан допринос афирмацији и промоцији Фестивала филмског сценарија у Врњачкој Бањи.

С. Станојчић

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial