Skip to content

Document Header

ОКОНЧАНА ЗИМСКА ШКОЛА ПОЉОПРИВРЕДЕ

ОКОНЧАНА ЗИМСКА ШКОЛА ПОЉОПРИВРЕДЕ published on

Традиционална зимска школа пољопривреде у организацији Комисије за пољопривреду општине Врњачка Бања завршена је серијом од три предавања организованим у Новом Селу, Подунавцима и Грачацу.

У Новом Селу у помоћ Комисији су притекли у помоћ проф. др Иван Глишић са Агрономског факултета у Чачку, представници Канцеларије за пољопривреду „Агрологистик 032“ из Чачка и Осигуравајуће куће „Генерали Србија“ из Краљева па се говорило о савременим технологијама и научним достигнућима у гајењу малине и купине, заштити и осигурању усева и мерама подстицаја Министарства пољопривреде и општине Врњачка Бања.

У Подунавцима су се окупили произвођачи паприке и поврћа где је еминентни српски селекционар поврћа, а нарочито паприке, доктор Душан Стевановић изложио научна и практична искуства у гајењу паприке и поврћа. Представник Институт за кукуруз „Земун поље“ презентирао је понуду своје куће у сезони 2019.

Сточари из Грачаца, Отрока, Вукушице и Подунаваца су уз помоћ ПССС Краљево ДОО упознати са најновијим Уредбама о подстицајима у области сточарства а Љиљана Неранџић и Марко Богојевић одговарали су на питања.

У току ових предавања почела је реализација Пројекта – Подстицања развоја нових знања и вештина у области пољопривредне производње који заједнички реализују општина Врњачка Бања и Удружење грађана „Новоселац“ из Новог Села.

Жарко Марковић

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial