Skip to content

Document Header

БАЊЧАНИ РУШЕ СВЕ ГРАНИЦЕ

БАЊЧАНИ РУШЕ СВЕ ГРАНИЦЕ published on

Након непуних годину и по дана рада и са прекидима због пандемије, Пливачко спортско удружење „БАЊЧАНИ 2019“ из Врњачке Бање поново је почело са радом и то у Хотелу „Врњачке терме“ у Врњачкој Бањи. Председник Удружења Александар Тошић, за Врњачке новине је причао у каквим условима  тренирају деца Врњачке Бање и који су даљи планови ове спортске организације.

Полазници Пливачко спортског удружења “Бањчани 2019”

–  Што се тиче услова тренирања у Хотелу „Врњачке терме“ можемо слободно да кажемо да смо презадовољни, не само ми тренери, већ и деца и родитељи који су нам пружили подршку и поверење да њихову децу научимо да пливају. Прошлу годину  сви желимо што пре да заборавимо и надам да ћемо моћи да наставимо са нормалним животом, да вратимо децу у базен. Почели смо са радом у Хотелу „Врњачке терме“ 18. јануара и ево сада после месец дана рада са нашом децом можемо да кажемо да смо постали пливачка организација са највише деце у Србији. Наше удружење тренутно броји 120 пливача и ми у „Бањчанима“ не планирамо да станемо на том броју јер желимо да постанемо озбиљан клуб који ће водити рачуна о сваком свом члану, да та деца буду превасходно добри ђаци, лепо васпитани и који ће сутра бити и добри људи.

“Бањчани 2019” на тренингу з Врњачким термама

Није лако радити са оволико деце, велика је то одговорност и бреме које носимо сви  у Удружењу. Наш шеф стручног штаба је велика легенда и особа са највише искуства у раду са децом Томислав Тома Ћирић. Његово искуство од пола века у раду са децом нам даје сигурност и лепо је имати њега као живу легенду пливања и ватерполоа Врњачке Бање у тиму који, опет наглашавам, планира да постане клуб са највећим бројем деце у Србији. У стручном штабу смо додали два имена која су свима добро позната у Врњачкој Бањи, а то су Марија Гочанин и Никола Војновић. Марија Гочанин је одличан спортски радник са дугогодишњим искуством у раду са пливачима, тако да смо са њом још бољи у стручном кадру и она ће нам бити изузетно важна у даљем раду Пливачког клуба. Што се Николе тиче, он је фантастичан ватерполиста који обећава да постане изузетан тренер и заједно са Томиславом Ћирићем водиће  нашу ватерполо селекцију како у млађим, тако и у сениорској категорији. Ове године почињемо да са такмичимо  у Другој летњој лиги на Олимпијском базену. Поред нас четири тренера који радимо са децом на  тренинзима су присутни и наши старији чланови који нам помажу у раду: Филип Тошић, Филип Живковић, Вања Чеперковић, Михајло Јевремовић, Тадија Прибаковић, Угљеша Шекуларац, Кристијан Кузмановић, Лана Радивојевић, Исидора Отовић и други. Наши ватерполисти Тадија Прибаковић, Страхиња Станојевић и Лана Радивојевић позвани су на припреме ватерполо репрензентације за 2006. годиште, које је одржано од 11. до 17. фебруара у Београду. Заиста похвале и признања на наш рад стижу са свих страна. Хтео бих да поручим родитељима и деци да дођу у Хотел „Врњачке терме“ понедељком и четвртком од 20 часова, да се прикључе нашим групама  које тренутно тренирају и да заједно са нама науче правилно да пливају. Никад се не зна,  можда бас неко од њих сутра постане нови државни, европски и светски и првак, изјавио је Александар Тошић за Врњачке новине.

С.С.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial