Skip to content

Document Header

Бициклистички савез Србије препознао потенцијал Врњачке Бање

Бициклистички савез Србије препознао потенцијал Врњачке Бање published on

Након бројних спортиста, који су у претходном периоду у Врњачкој Бањи обавили своје припреме, у скорије време бисмо могли очекивати и бициклисте, који би искористили све потенцијале Врњачке Бање и њене околине за своје припреме, али и за такмичења.biciklisti srbije u vrnjackoj banji ivan dzaticДа Врњачка Бања, полако, али сигурно постаје центар спортско-рекреативног туризма, потврда је и долазак Бранка Бановића, председника Бициклистичког савеза Србије, који је навео да је Врњачка Бања својим потенцијалима привукла и пажњу поменутог савеза. Жеља Бициклистичког савеза Србије је да има место где ће спроводити летње и зимске припреме, али и организовати врхунска, међународна такмичења. Сама позиција Врњачке Бање, таква је да има велике предиспозиције за задовољење потреба бициклиста, али и развој циклотуризма, који у свету број милионе корисника, који вожњом бицикла упознају природу, пределе и знаменитости одређеног локалитета.

Врњачка Бања тренутно располаже адкеватном инфраструктуром за одржавање припрема и бициклистичких такмичења.

” С обзиром да имамо квалификоване олимпијце за Рио следеће године, неки договори су већ направљени, да они један временски период, неке три, четитри недеље проведу баш у бањи”, истакао је Бранко Бановић, председник Бициклистичког савеза Србије.

Осим тога, Бановић је навео да је план Бициклистичког савеза Србије да Врњачка Бања следеће године буде домаћин два такмичења. Намера савеза је да једна етапа манифестације “Трка кроз Србију” буде баш у Врњачкој Бањи, а с обзиром да се квалификације за одлазак на олимпијаду у дисциплини – Mountain bike, завршавају следеће године у мају, из Бициклистичког савеза Србије ће настојати да једна од квалификационих трка из светског бициклистичког календара буде, такође у Врњачкој Бањи.

С обзиром да су састанку који је одржан у кабинету председника Општине Врњачка Бања, а који је водио помоћник председника општине Иван Џатић, поред председника Бициклистичког савеза Србије Бранка Бановића, присуствовали и Богдан Кнежевић, саветник министра омлиадине и спорта, Владимир Кузмановић директор мушких репрезентативних селекција у Кошаркашком савезу Србије и Душан Радовић, председник Спортског савеза Врњачка Бања, говорило се и о другим спортовима и спортским активностима, у наредном периоду.

Срђан Удовичић

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial