Skip to content

Document Header

БРОЈ ОБОЛЕЛИХ МАЊИ НЕГО ПРЕТХОДНИХ ДАНА

БРОЈ ОБОЛЕЛИХ МАЊИ НЕГО ПРЕТХОДНИХ ДАНА published on

575   ПОЗИТИВНИХ НА КОВИД-19

Након цифре од 650 оболелих Врњчана од Ковида-19 епидемиолошка ситуација је нешто боља  и  број оболелих је  у паду.

– У  овом тренутку, 17. децембра, број оболелих пацијената од Ковида-19 је у паду па тако тренутно имамо  575 позитивних суграђана. У паду је и број оболелих здравствених радника па их је сада укупно 10 и до краја недеље очекујемо да још њих петоро изађе из изолације јер су сви у једном добром општем стању, рекла је  директорка врњачког Дома здравља др Весна Малићанин.

Веома је битно да се пацијенти не лече сами или по саветима комшија и пријатеља већ да се при појави првих симптома јаве у једну од две Ковид амбуланте колико их је у Врњачкој Бањи а у којима је, иначе, број јављања последњих дана смањен.

– Није сваки бол у грлу и свака температура Ковид-19, али ја апелујем на наше суграђане да не постављају дијагнозу сами већ да то да ли је или није Ковид, каже струка односно лекари а не да  терапију  узимају насумично. Број прегледа у Ковид амбулантама је смањен, на одељењу АТД-а  јесу гужве али имамо појачање, односно два радиолога и пнеумофтизиолога и контроле су смањене на два три дана управо да би се детектовало  погоршање основне  болести ако га има, што је веома значајно, рекла је  др Малићанин и додала да уколико желимо да број оболелих и даље буде у паду потребно је да се сви придржавамо прописаних мера. 

– У суботу је највећа српска слава Свети Никола за коју кажу да пола Срба слави а друга половина иде на славу, ја вас молим немојте правити окупљања, поштујте дистанцу, биће слава још а важно је да сада овај период прегурамо и изнесемо како треба, додала је др Малићанин.

А.С.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial