Skip to content

Document Header

ЦРВЕНИ КРСТ ВРЊАЧКЕ БАЊЕ ОБЕЛЕЖИО СЛАВУ

ЦРВЕНИ КРСТ ВРЊАЧКЕ БАЊЕ ОБЕЛЕЖИО СЛАВУ published on

СВ. ЈОВАН КРСТИТЕЉ БИО ЈЕ ВЕЛИКИ ХУМАНИСТА

Општинска организација Црвеног крста је 20. јануара обележила своју крсну славу, Св Јована Крститеља у присуству чланова и активиста  ове организације као и општинског руководства, Ивана Радовића, председника Скупштине општине и Ивана Џатића, заменика председника Општине. Ове године, због мера предострожности и корона вируса  славски колач пресечен је у врњачком храму Рождества Пресвете Богородице. У име Општинске организације Црвеног крста Врњачка Бања, присутне, у сали Црвеног крста, је поздравила председница, др Весна Малићанин.

-Хвала вам  што сте дошли да заједно прославимо нашу крсну славу и нашег заштитника Светог Јована Крститеља. Захваљујем се председнику Скупштине општине и заменику председника Општине који су овде са нама и секретару  ОО ЦК Слободану Дишовићу  који је синоним Црвеног крста Врњачка Бања. ОО Црвеног крста може да се похвали својим резултатима рада и да обећа да ће у наредном периоду  наставити предано да ради  и помаже тамо где је најпотребније. Трудићемо се  да из године у годину будемо све успешнији. Свима вама честитам славу, као и свим нашим суграђанима који данас славе желим срећну славу, мир и благостање, рекла је председница ОО ЦК Врњачка Бања, др Весна Малићанин.

Гостима се потом обратио Слободан Дишовић подсетивши да је у Жичи добијен благослов да ОО ЦК Врњачка Бања слави великог хуманисту Св. Јована Крститеља. Рекао је и то да је у центру пажње ове организације брига о човеку. У току прошле године спроведено је више хуманитарних акција и акција добровољног прикупљања крви. У сарадњи са месним одборима Црвеног крста организовано је 13 акција и прикупљено је више од 350 јединица крви. Бележи се пад од око 30 одсто, а разлог је пандемија корона вируса. Свим даваоцима се у име Црвеног крста се захвалио са жељом да их здравље служи и да се поново одазову у новим акцијама. Похвалио је и припаднике Полицијске управе у Врњачкој Бањи који су организовали две акције и узели учешћа и у свим другим акцијама. У више хуманитарних акција подељено је 2.500 пакета нашим најсиромашнијим суграђанима, старачким домаћинствима и деци у стању социјалне заштите и ометеној у развоју. У протеклој години Црвени крст имао је добру подршку наше Општине.   

Присутнима је славу честитао Иван Џатић пожелевши да се осећај и брига за људе у невољи развија код што већег броја наших суграђана. Помоћ пристигла у право време се не заборавља. Похвалио је запослене у Црвеном крсту јер треба имати стрпљења за све захтеве и проблеме угрожених. По његовим речима, Општина Врњачка Бања је у сарадњи са Кризним штабом и Црвеним крстом определила једнократну новчану помоћ у износу од 30.000 динара за породице које су изгубили своје чланове у време короне.

М.В. 

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial