Skip to content

Document Header

ДАНИ ОДБОЈКЕ У ВРЊАЧКОЈ БАЊИ

ДАНИ ОДБОЈКЕ У ВРЊАЧКОЈ БАЊИ published on

Врњачка Бања је од 3. до 13. марта, била место сусртета младих европских одбојкаша у првој рунди квалификација за III Европско првенство у одбојици, за пионире и пионирке.

На турниру пионира (2005. и млађи) играле су репрезентације Србије, Бугарске, Грчке, Румуније и Турске, док су се на турниру пионирки (2006. и млађе) прилику за пласман на Европско првенство имале репрезенатације Србије, Бугарске, Грчке, Румуније, Северне Македоније и Турске. Пласман на шампионат Старог континента изборили су само победници турнира – пионири Бугарске и пионирке Србије.

Шампионат за пионирке одржаће се у мађарском граду Ниредхази, као и словачком Хумене, док ће финални турнир за пионире бити одржан у гланом граду Албаније, Тирани. Оба првенства одиграће се у исто време, од 10. до 18. јула, ове године.

Након завршетка квлификација, у Спорткој хали „Владе Дивац“, 14. марта, одржао се дупли програм финала Купа Србије. 

У конкуренцији одбојкаша, Куп Србије је освојила Рибница из Краљева, након победе над Радничким доо из Крагујевца, резултатом 3:1. У женској конкуренцији освајач Купа Србије је Железничар из Лајковца, који је савладао екипу Уба, резултатом 3:0.

Предаја пехара “Куп Србије” капитенима победничких екипа

Зоран Гајић, председник ОСС и Бобан Ђуровић, председник Општине Врњачка Бања, предали су Александри Гајић, капитену Железничара и Ивану Тодоровићу, капитену Рибнице, пехаре намењене победнику Купа Србије.

Срђан Удовичић

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial