Skip to content

Document Header

ЂУРОВИЋ ОБИШАО РАДОВЕ У ДОМУ ЗДРАВЉА

ЂУРОВИЋ ОБИШАО РАДОВЕ У ДОМУ ЗДРАВЉА published on

ЗАВРШЕТАК РАДОВА У МАЈУ МЕСЕЦУ

Друга фаза радова на реконструкцији Дома здравља предвиђа постављање нових подова и плафона, замену столарије, централно грејање и замену лифта за пацијенте. Рок за завршетак радова био је септембар месец али је пробијен због пандемије Корона-вируса. Радове је у пратњи директорке врњачког Дома здравља др Весне Малићанин обишао председник општине Бобан Ђуровић.

Председник Ђуровић обилази радове

– Морам рећи да смо имали потешкоћа да испоштујемо динамику договорену уговором, а разлог тога је здравствено стање нације па самим тим и у Врњачкој Бањи. Све време током трајања радова Дом здравља је био на услузи пацијентима и по питању  примарне здравствене заштите али и по питању вакцинације која је кренула. Радови су оправдано били отежани  а поред овога нису нам ишли у прилог ни временски услови који су били током новембра, децембра и јануара месеца али нашим напорима и састанцима који су заиста били учестали, успели смо да динамички план вратимо у првобитно договорени и да се динамика поштује по принципима који су договорени још пре три месеца када смо имали велики проблем и застој и са главним извођачем и са подизвођачима на овом објекту. Једино што није био проблем током радова јесу финансије и финансирање, рекао је председник Општине Врњачка Бања Бобан Ђуровић.

По његовим речима има још доста посла, још сигурно два месеца интензивног рада да би се све привело крају а оно што је охрабрујуће јесте да се послови обављају пуним интензитетом, да ће динамички план да у мају месецу ова реновирана зграда буде отворена, бити испоштован.

Др Весна Малићанин и Бобан Ђуровић

– Очекујем да у мају отворимо ову реновирану зграду која је једно од најлепших али и најбитнијих здања у Врњачкој Бањи у које је уложено скоро 2,5 милиона евра  што је за сваку похвалу јер смо ми једна мала општина а издвојити толика средства од Владе РС уз подршку локалне самоуправе је за понос нашим грађанима. Током реконструкције, због премештања организационих јединица, било је забуне где се које одељење налази, сметала је бука али су менаџмент Дома здравља и комплетно особље увек били на услузи пацијентима да их упуте где је које одељење, рекао је председник Ђуровић и додао да је ово један заједнички допринос свих њих. 

Председник се у име Општине Врњачка Бања захвалио здравственим радницима на њиховом преданом раду у отежаним условима због реконструкције и у доба короне али и мештанима Врњачке Бање који су показали висок степен толеранције и стрпљења с обзиром да радови у Дому здравља трају скоро годину дана.

Вредност радова је 166 милиона динара а средства су обезбеђена преко Канцеларије за јавна улагања. 

А.С

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial