Skip to content

Document Header

ИМУНИЗАЦИЈА У ХАЛИ „ВЛАДЕ ДИВАЦ“

ИМУНИЗАЦИЈА У ХАЛИ „ВЛАДЕ ДИВАЦ“ published on

ВАКЦИНИСАНО 5.700, А РЕВАКЦИНИСАНО 2.700

Почетком фебруара Врњачка Бања имала је 190 позитивних на Ковид-19. Средином фебруара било је стотину позитивних. Епидемиолошка слика за 9. март  је 160 позитивних. До сада је вакцинисано 5.700 наших суграђана, а ревакцинисано је 2.700.

О броју оболелих, односно позитивних на вирус Ковид-19, као и о комплетној епидемиолошкој ситуацији на територији Општине, др Весна Малићанин, директорка врњачког Дома здравља, редовно информише јавност. Деветог марта затекли смо директорку Малићанин у обиласку вакцинационих пунктова у Хали „Владе Дивац“. Уверили смо се да имунизација протиче у најбољем реду, да нема гужве и да се поштује прописани протокол. Медицинско особље је на висини својих професионалних задатака.

– Епидемиолошка слика за 9. март  је 160 позитивних, од мог задњег обраћања. За последњих седам дана регистровано је 40 новооболелих од Ковида-19. Они имају лакшу клиничку слику, а међу њима има и целих породица. Ми смо са њима у свакодневном контакту. Референтна установа је ковид амбуланта у Новом Селу. Тамо се јављају пацијенти са сумњом на Ковид-19 и у најкраћем року ради им се брзи тест, затим се упућују на лабораторијску и рентген дијагностику.

Др Зорица Шарац и др Весна Малићанин у обиласку пунктова за вакцинисање

До сада је вакцинисано 5.700 наших суграђана, а ревакцинисано је 2.700. Врњачка Бања за сада добија кинеску вакцину Синофарм, Фајзер-Бионтек и Оксфорд-АстраЗенека. Не чека се дуго. И даље пријављивање иде преко е-Управе. Грађани потом добијају СМС поруку са датумом, временом и местом давања вакцине. За врњачку Општину то је Хала „Владе Дивац“. У овом тренутку ангажована су два пункта за вакцинацију, због сатнице која је јако добро одрађена, да се не чека. Након примљене вакцине, наши суграђани проводе пола сада у простору који је за то одређен, они одседе то време како би пропратили евентуалне реакције, рекла нам је др Весна Малићанин и нагласила да се до сада све то протицало јако добро.

Ковид амбуланта у Новом Селу ради од 7 до 15 часова. После 15 часова пацијенти са симптомима Ковид-19 јављају се на преглед у Служби хитне помоћи.

У Србији је до сада примљено 1,7 милиона доза вакцина. Потпуно је вакцинисано 623.000 грађана што представља 8,98% популације.

М.Ст.Ј.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial