Skip to content

Document Header

ИЗГРАДЊА БЕЗБЕДНЕ ЗОНЕ ЗА ПЕШАКЕ У ШТУЛЦУ

ИЗГРАДЊА БЕЗБЕДНЕ ЗОНЕ ЗА ПЕШАКЕ У ШТУЛЦУ published on

Општина Врњачка Бања ускоро ће бити једна од ретких у Србији које имају изграђене пешачке стазе дуж свих већих, односно фреквентнијих саобраћајница. Овај огроман и скуп посао полако се заокружује једном од последњих фаза – постављањем стазе поред магистралног пута Крушевац-Краљево у насељеном месту Штулац. Хиљаду и осам стотина метара новоизграђене пешачке деонице пружаће се од центра Штулца до Попинске реке и уласка у трстеничку Општину.

Рок за завршетак посла вредног 13,5 милиона је педесет радних дана, а радове је обишао први човек врњачке Општине у друштву помоћника Саше Грковића и директора Општинске стамбене агенције Бранислава Бежановића.

– Наша општина има ту срећу да је већина села повезана важном саобраћајницом какав је магистрални пут. С друге стране, он је велики изазов по питању безбедности за све мештане, поготово за најмлађе током свакодневних активности и нарочито приликом одласка у школу. Резултат наше бриге је општинска одлука да се дуж читавог пута поставе пешачке стазе. Био је то јако велики изазов за нас и организационо и финансијски, зато је веће задовољство сада када знамо да смо у једној од завршних фаза, каже Бобан Ђуровић. Према уговору, радови треба да буду завршени до 20. маја. Међутим, захваљујући динамици радова које изводи „Крушевац пут“ и лепом времену, очекујемо да посао буде готов за месец дана, наводи председник Општине.

Безбедна зона за пешаке која је у изградњи биће веза са постојећом од центра Штулца до Врњаца. Иако је ово била званично једна од последњих деоница, председник каже да развој општине намеће и нове задатке.

– Оно што преостаје јесте да се у складу са пословима око изградње аутопута и израдом прилазних саобраћајница, када буде позната траса деонице између Врњаца и Новог Села одради пешачка стаза од Хајдучког конака до Ресторана „Код Коче“, закључује председник.

За сада, када посао у Штулцу буде готов, механизација се сели у Подунавце где предстоји изградња пешачке стазе у дужини од 1.600 метара, од центра Подунаваца до Вранеша.

Весна Ђорђевић

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial