Skip to content

Document Header

ЈУБИЛЕЈ, ДИПЛОМЕ И ПРИЗНАЊА

ЈУБИЛЕЈ, ДИПЛОМЕ И ПРИЗНАЊА published on

ДЕСЕТ ГОДИНА ФАКУЛТЕТА ЗА ТУРИЗАМ И УГОСТИТЕЉСТВО

Свечано, уз епидемиолошке мере, 21. априла су додељене дипломе свршеним студентима Факултета за туризам и угоститељство, Универзитета у Крагујевцу, као и признања истакнутим студентима јединог факултета та туризам и угоститељство у Србији.

Свечаности су присуствовали, поред декана факултета Драга Цвијановића, председник општине Врњачка Бања Бобан Ђуровић и проректор Универзитета проф. др Драган Ђурчић.

Уручена су признања и награде најбољим студентима Факултета за хотелијерство и туризам, Универзитета у Крагујевцу, за 2021. годину.

Најбољим студентима студијског програма Основних академских студија, признања и награде уручили су декан Факултета, проф. др Драго Цвијановић и проф. др Марија Костић, продекан за наставу.

Студентима Основних академских студија на студијском програму „Гастрономски менаџмент“, који су остварили најбоље резултате, признања је уручио председник општине Врњачка Бања, Бобан Ђуровић.

Најбољим студентима Мастер академских студија, признања и награде, уручио је професор Универзитета, проф. др Драган Ђурчић.

Декан Факултета проф. др Драго Цвијановић рекао је да, када је у питању сама прослава, одлучено је да ће то урадити радно, а од 3. до 6. јуна на међународној конференцији, факултет ће имати много гостију из земље и иностранства, од Министарства просвете, науке и технолошког развоја, Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде, Министарства туризма, телекомуникација и трговине и самог врха владе. Тада ће бити положен камен темељац за нову зграду у којој ће бити нови наставно практични центар Факултета за хотелијерство и туризам у Врњачкој Бањи.

Председник општине Врњачка Бања, Бобан Ђуровић је истакао да је веома поносан што су подржани од стране и Министарства просвете и Универзитета у Крагујевцу да једини факултет за туризам и хотелијерство буде управо у Врњачкој Бањи.

-Желим да истакнем велику важност људи који раде на овом факултету, који су својим амбицијама и ентузијазмом допринели да овај факултет буде овакав, какав данас јесте. Потрудили смо се, као локална самоуправа, да све велике туристичке гиганте доведемо у Врњачку Бању, компаније „Цептер“, „Алко групу“, „Јужну Бачку“, компаније које могу да упосле свршене студенте са овог факултета и да искористе њихова знања и тиме унапреде квалитет својих услуга., изјавио је Бобан Ђуровић.

С. Станојчић

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial