Skip to content

Document Header

ЉУБАВ И ХУМАНОСТ СЕ УВЕЋАВАЈУ ДЕЉЕЊЕМ

ЉУБАВ И ХУМАНОСТ СЕ УВЕЋАВАЈУ ДЕЉЕЊЕМ published on

ПАКЕТИЋИ ЗА КОРИСНИКЕ УРДОУР-А

Добру традицију поделе пакетића корисницима Дневног боравка Удружења родитеља деце ометене у развоју Општина Врњачка Бања наставила је и ове године. Седамнаест слатких пакета уручиле су 1. фебруара у име председника општине, Јасмина Трифуновић, руководилац Одсека за послове органа општине и Виолета Костић, саветница за послове информисања и протокола.

Представнице Општине са пакетићима

– Нашим корисницима овакви поклони пуно значе, а општина је од оснивања сваке године са нама. Оно што је некоме ситан гест пажње овде уноси много радости и зато смо јако захвални, прича координаторка Дневног боравка Милинка Ђорђевић. Иначе, пандемија Корона вируса је велики изазов за рад Дневног боравка. На срећу, све функционише солидно, без већих потешкоћа. Што је најважније, сви корисници су здраво и није било ниједног зараженог ни међу члановима породица.

– На почетку календарске године Општина традиционално организује ово  дружење са жељом да корисницима улепшамо празничне дане и боравак у Удружењу, али и у намери да скренемо пажњу околине на маргиналне групе, односно да особе са сметњама у развоју ставимо у први план. Ово је мали знак пажње, али смо се кроз многе пројекте показали као значајан партнер УРДОУР-а. Општина редовно помаже рад Дневног боравка, па ћемо га финансирати и ове године. Спремни смо да подржимо разне активности које ће корисницима улепшати боравак у Удружењу и надамо се доброј сарадњи и надаље, рекла нам је Јасмина Трифуновић.

Корисници Дневног боравка са гостима и поклонима

Редован извештај надлежном Министарству Општина је проследила у јануару, а већ у фебруару крећу јавне набавке. Тако ће наредних дана бити расписан јавни позив за услугу смештаја у Дневном боравку деце и особа које имају ту потребу. Услугу финансира врњачка Општина.

Весна Ђорђевић

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial