Skip to content

Document Header

НАГРАЂЕНЕ ЗА ВОЛОНТЕРСКИ РАД

НАГРАЂЕНЕ ЗА ВОЛОНТЕРСКИ РАД published on

Општинска организација Црвеног крста Врњачка Бања одлучила је даповодом Међународног дана волонтера, који се обележава 5. децембра као подсећање на дан када је 1970. године створен Програм Уједињених нација за волонтере, затим за добровољно давање крви као и за активизам исказан при организацији акција награди жене активисткиње из свих месних одбора Општинске организације Црвеног крста.

У просторији Црвеног крста окупљеним активисткињама из Руђинаца, Липове, Врњачке Бање, Подуноваца као и осталим женама које због радних обавеза нису могле да присуствују обратио се Слободан Дишовић речима:

-Поштоване суграђанке, изузетно ми је задовољство што могу да вам се захвалим за ваше вишеструко учешће у акцијама добровољног давања крви. Захваљујем се што се редовно одазивате и што сте увек спремне да помогнете људима у недаћи, а оне се, на жалост, дешавају.Нашим плановима смо предвидели да се у свим месним одборима организују акције и да тако активирамо целокупно становништво наше Општине. Број прикупљених јединица сесмањио, а подсетићу све да се потребе нису смањила услед пандемије корона вируса. Пожелео бих свим волонтерима да и даље буду активни и да шире круг хуманизма.

Миланка Аџић из Липове због старосне границе више не даје крв, а то је раније учинила 88 пута.Изразила је жаљење што више не даје крв.

-Лепо је помоћи некоме у невољи. Мени је жао што крв више не могу да дам, али имам унуке који настављају хумани пут и срећна сам због тога. И даље ћу учествовати у организацији акција сакупљања крви, а наредна акција у Липови одржаће се у фебруару 2021. године.

Нада Јурић из Рсоваца која редовно учествује у акцијама изразила је захвалност даваоцима који су притекли у помоћ њеном мужу који је имао операцију у краљевачкој болници и тако му спасли живот.

Драган Миленковић, председник Одбора за добровољно давалаштво изразио је задовољство што је у прилици да поздрави жене које, пре свега, имају вољу и жељу да помогну другим људима, а потом је волонтерима уручио пакете Црвеног крста Србије.

М.В.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial