Skip to content

Document Header

Обележен јубилеј – 20 година постојања Удружења фудбалских ветерана Србије

Обележен јубилеј – 20 година постојања Удружења фудбалских ветерана Србије published on

Поводом 20 година постојања и успешног рада Удружења фудбалских ветерана Србије, на стадиону “Рај”, у понедељак 19. октобра, одиграна је ревијална утакмица између фудбалских ветерана Србије и фудбалских ветерана Врњачке Бање и околине.prijem fudbalera veterana vrnjacke novine

Пре тачно две деценије, 1995. године, одиграна је прва ревијална утакмица фудбалских ветерана Србије, у Врњачкој Бањи.  Управо тај догађај представља и почетак постојања и рада Удружења фудбалских ветерана Србије. Тим поводом, уприличен је пријем у врњачкој општини, а представнике Удружења фудбалских ветерана Србије, примили су Иван Џатић – помоћник председника општине Врњачка Бања, Душан Радовић – председник Спортског савеза Врњачке Бање, као и представници локалних фудбалских клубова.

За афирмацију и развој фудбала у Србији и шире, успешну сарадњу и хуманост, председник Удружења фудбалских ветерана Србије, Жарко Милојевић уручио је повеље председнику општине Врњачка Бања и ФК “Гоч”, који следеће године обележава 80 година свог постојања.

Том приликом Милојевић је навео да су представници Удружења на чијем се челу налази, изузетно лепо примљени у Врњачкој Бањи, као и да су чланови Удружења фудбалски ветерани, који су били веома познати и признати у некадашњој Југославији, а који су се поводом јубилеја, окупили у Врњачкој Бањи, која настоји да постане центар спортско-рекреатвиног туризма.

“Врњачка Бања постаје спортски центар. Спортски центар, за све спортове, а сигуран сам да оваква дружења, овакви видови представљају један добар маркетинг за Врњачку Бању. Ови људи ће својим искуством, својим везама пренети оно што су доживели у Врњачкој Бањи, а то је да се ми понашамо домаћински. Да сваког угостимо, да проведе једно угодно време, а то сутрадан значи свима нама, када се лепа реч чује и када су у питању одређена финансијска средства, према неким републичким органима која су неопходна да бисмо ми формирали један центар. Мени је још једном задовољство, да кажем да сам видео наше еминентне фудбалере , навео је Иван Џатић, помоћник председника општине.

Иако је Врњачка Бања релативно мало место, може се похвалити одређеним људима, који су пронели славу Врњачке Бање, када је спорт у питању.

“Када је у питању фудбал имамо Владислава Ђукића, Горана Јездимировића, Игора Стојаковића, неки од њих су били и репрезентативци наше земље. Осим њих, имамо Александра Дреновака учесника Олимпијских игра у Лондону 2012. године, Игора Гочанина освајача златне олимпијске медаље.  Дакле мало место, са 27000 становиника, али и једно талентовано место када је у питању спорт”, закључује Џатић.

Утакмица која је одиграна на стадиону “Рај”, између фудбалских ветерана Србије и фудбалских ветерана Врњачке Бање, завршена је резултатом 3:1.

Срђан Удовичић

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial