Skip to content

Document Header

ПОЧЕЛА ВАКЦИНАЦИЈА У ХАЛИ „ВЛАДЕ ДИВАЦ“

ПОЧЕЛА ВАКЦИНАЦИЈА У ХАЛИ „ВЛАДЕ ДИВАЦ“ published on

Преко 2.000 грађана Врњачке Бање  до 4. фебруара, вакцинисано је против Ковида-19. Грађани Србије па тако и мештани Врњачке Бање за вакцинацију се пријављују искључиво преко е-Управе и на исту долазе након добијене СМС поруке, у заказано време.  Нови пунктови за вакцинацију су у Спортској хали „Владе Дивац“ јер је тај простор у сваком смислу задовољио све прописе и стандарде које прописује ресорно министарство. Вакцинација се од 4. фебруара обавља у Хали а пунктове за вакцинацију обишао је у пратњи директорке Дома здравља др Весне Малићанин, председник Општине Врњачка Бања Бобан Ђуровић.

Пунктове за вакцинацију обишао председник општине

– Вакцинација наших суграђана  убудуће ће се, како смо  најавили, обављати у Хали „Владе Дивац“ а у сарадњи са локалном самоуправом на челу са председником Ђуровићем, све услове прописане од стране Министарства здравља, „Батута“ и Завода за јавно здравље Краљево смо испунили. Обезбедили смо сву неопходну опрему а што се тиче медицинских екипа организовали смо распоред рада, тренутно су четири пункта и екипе за вакцинацију а уколико интересовање грађана буде веће ми ћемо појачати и медицинске екипе. Вакцинисано је преко 2.000 наших суграђана а од 8. фебруара нас већ очекује ревакцина. У одличном простору смо који  је комфоран и за Врњчане који дођу да се вакцинишу али и за медицинско особље тако да могу да кажем да смо и што се простора тиче на једном завидном нивоу, рекла је директорка врњачког Дома здравља др Весна Малићанин.

Радно време је од 8 до 15 часова и пријава преко е-Управе важи за све грађане па и оне преко 75 година. 

– Последњих дана било је измена за лица старија од 75 година да ли се и они пријављују преко е-Управе или не, да и они се пријављују преко е-Управе и до промена не долази зато што ми тако желимо већ пратимо упутства која добијамо од ресорног министарства а постоји разлог зашто је то тако и ја апелујем на наше суграђане да се пријаве преко е-Управе, сачекају СМС и онда дођу на вакцинацију, истакла је директорка врњачког ДЗ „Др Никола Џамић“ др Весна Малићанин.

Уз помоћ локалне самоуправе на челу са председником Бобаном Ђуровићем, Дом здравља успео је да испуни све услове министарства и отвори пунктове за вакцинацију у хали а како се не би стварале гужве и како би простор био што комфорнији.

– Сходно динамици коју прописује Министарство здравља очекујем да ће у наредном периоду  број вакцинисаних бити далеко већи него што је данас. Првобитно су људи вакцинисани у амбулантама Дома здравља а од сада је то у делу Хале „Владе Дивац“ који је опремљен по свим мерама и стандардима које прописује Министарство здравља. Општина је у сарадњи са Домом здравља и менаџментом договорила учешће одређеног броја волонтера који помажу приликом доласка  људи на вакцинацију. Опремили смо их потребном опремом, рачунарима, агрегатима у случају нестанка струје и простором који је адекватан за потребе наше Општине, рекао је председник Општине Врњачка Бања Бобан Ђуровић.

Нове количине кинеске вакцине Синофарм стижу следеће недеље а тада почиње и ревакцинација.

А.С.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial