Skip to content

Document Header

Постављен нов терен малих спортова у Основној школи “Бане Миленковић”

Постављен нов терен малих спортова у Основној школи “Бане Миленковић” published on

Основна школа “Бане Миленковић” из Новог Села добила је нов мултифункционални терен малих спортова, димензија 26×13 метара, а чија вредност износи 2.300.000 динара.teren novo selo vrnjacke novineБез спортских терена, Основна школа “Бане Миленковић” из Новог Села, остала је 2010. године, када је на постојећим теренима почела изградња спортске хале, која до данашњих дана није приведена својој намени. Из тог разлога школа већ пола деценије није имала простор за реализовање наставе физичког васпитања. Локална самоуправа је уложила 2.300.000 динара у изградњу терена малих спортова за рукомет, кошарку и одбојку, у кругу ОШ “Бане Миленковић”, у Новом Селу. Према речима председника Врњачке општине Бобана Ђуровића, који је у пратњи сарадника Душана Стевановића, помоћника председника општине и Ивана Радовића, заменика председника СО Врњачка Бања, обишао ново изграђен терен, до реазлизације овог пројекта дошло је захваљујући доброј сарадњи између локалне самоуправе и директора, односно професора физичког васпитања школе.
“Осмех на лицу говори све. Генерално сам задовољан и јако ми је драго, због мојих ученика, што коначно можемо нормално да одржавамо часове физичке културе и што имамо нормалне услове за рад и одвијање наставе. С председником, који као савремен човек једноставно зна колико значи физичка култура и који нам излази у сусрет, интерно смо договрили још пар ствари, ситница, које ће омогућити деци, а и нама професорима, још боље услове за рад”, навео је Александар Цветљанин, професор физичке културе.
Како председник Општине Врњачка Бања наводи, овај терен малих спортова представља прелазно решење, јер се очекује да радови на започетој хали буду настављени у најскорије време.
“Овај терен је урађен независно од спортске хале, која је у поступку завршетка својих радова, а који су обустављени због судског поступка који је у току. Очекујемо да ће у овој години поступак бити завршен, да ћемо ми бити одблокирани, да можемо наставити са активностима у сарадњи са Министарством омладине и спорта, јер је у питању велики део средстава који је неопходан за завршетак ове хале и да ћемо кренути већ почетком 2016. године да завршавамо овај пројекат који је значајан за школу, за ово место и можемо слободно рећи за читаву нашу општину”, рекао нам је председник Ђуровић.
Летњи распуст је искориштен да се реши један од проблема, који је дуго времена мучио ову установу. Одрађена је дренажа целокупног дворишта и на тај начин је спречено задржавање атмосферских вода.
“Оно што ме одушевљава, то су људи који се баве својом делатношћу и који дају конструктивне идеје, предлоге и траже оно за шта општина, сада или у неком претходном периоду, није имала слуха да треба да се одради. То нису велика финансијска средства и издаци, али просто у мору посла који обављате, ви то и не приметите, а онда се створи слика да је општина неодговорна. Овакав приступ људи који кажу шта је тачно потребно за функционисање њихове наставе, за боље одвијање фисклутуре за нашу децу, јако је добар и увек добронамерно прихваћен. Ми смо већ данас договорили неке кораке у обезбеђивању реквизита, који су у општој употреби деце и добили смо предлог професора физичког, да урадимо неке додатне справе које би употпуниле овај терен”, навео је Ђуровић.
Основна школа “Бане Миленковић” из Новог Села и званично је недавно проглашена за једну од најуспешнијих школа на нивоу републике, чиме је стала уз раме са основним школама из великих градова.
“Оно због чега треба да се дичимо као Општина, јесте управо рад наших школа, јер ово је већ други, трећи пут у последњих годину дана, да наше школе буду проглашаване најбољим школама у Србији. Ова школа је заслужно добила то признање. Велика захвалност пре свега људима који руководе школом, људима који раде у овој школи а наравно, ту је и заслуга локалне самоуправе која је водила рачуне о својим објектима. Грађани би требало више да се хвале тиме, да више подржавају све оне који су успешни. Ја сам врло поносан када обиђем предшколске установе и видим у каквом су стању сада објекти. Задовољан сам што школска дворишта и школске објекте уређујемо, а доказ да није узалудно улагање су управо награде које они добијају”, закључује Ђуровић.

Срђан Удовичић

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial