Skip to content

Document Header

РАДОВЕ У ДОМУ ЗДРАВЉА ОБИШАО ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ

РАДОВЕ У ДОМУ ЗДРАВЉА ОБИШАО ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ published on

ВОЗНИ ПАРК ДОМА ЗДРАВЉА БОГАТИЈИ ЗА ЈОШ ЈЕДНО ВОЗИЛО

Радови на реконструкцији врњачког Дома здравља теку по договореној динамици па су сви изгледи да ће радови, како је и речено, бити завршени до маја месеца. Приликом обиласка радова првих дана марта месеца у пратњи директорке др Весне Малићанин, председник Општине Врњачка Бања Бобан Ђуровић изразио је своје задовљство поштовањем динамике радова с обзиром да је од самог старта било доста проблема.

– Због самог функционисања Дома здравља, од самог почетка радова имали смо доста проблема јер је њихов процес рада морао несметано да се одвија, кренула је и пандемија корона вируса а и радови су морали да иду својим током. Након свега тога и једног проблематичног периода дошли смо до тога да се сада радови одвијају несметано, планом и динамиком коју смо заједно установили и договорили тако да очекујем да ћемо у договореном термину за од прилике два до два и по месеца имати потпуно завршен објекат Дома здраља са комплетним партерним уређењем које ће представљати један стандард у области здравства не само у Врњачкој Бањи већ и шире. Наш Дом здравља заиста ће бити пример како треба да изгледају домови здравља у читавој Србији, рекао је председник Општине Врњачка Бања Бобан Ђуровић.

Заједно са завршетком радова у самом објекту, изводе се и радови на партерном уређењу. Предузеће „Бањско зеленило“ учествоваће у пројекту који ће бити усаглашен од стране локалне самоуправе и менаџмента Дома здравља.

– ЈП „Бањско зеленило“ је најавило да ће наплатити само и искључиво репроматеријал док ће њихов рад бити гратис  јер овакав објекат заслужује да има и  лепо осмишљено партерно уређење. Оно што треба напоменути јесте да је најкључније сада у време ковида оно што се  ради у службама лабораторије и рентгена а с обзиром на радове који су у току, уз добру организацију руководства Дома здравља, омогућено је да се све оно што поменуте службе раде несметано спроводи и обавља у другим просторијма. То је иначе јако битно јер грађани Врњачке Бање у том смислу апсолутно не осећају да су услови рада медицинског особља отежани а директорка Дома здравља др Малићанин је са својим људима све то веома добро отрганизовала. Ја сам обишао ове службе и уверио се да све одлично функционише и да је све у најбољем реду. Оно што остаје као молба свим грађанима је да се стрпе још ова два и по месеца да завршимо радове јер све ово ће бити и за генерације после нас. Наравно, као и увек, захваљујем се медицинским радницим нашег Дома здравља али и свим осталим медицинским радницима на пожртвованости и раду  без придика у време Ковида иако су поднели највећи терет, рекао је Бобан Ђуровић.

Поред актуелних инфраструктурних радова који су се изводили претходних година, који се тренутно изводе и који су видљиви голим оком, конкретно Дом здравља је у сарадњи са локалном самоуправом и ресорним министарством направио и велики искорак у модернизацији своје зграде у смислу опремања одређениим апаратима и машинама које ће свакако убудуће утицати на квалитет лечења Врњчана.

– Ми као локална самоуправа определили смо средства за обнову возног парка који 15 до 20 година није обнављан  и као што знате, Дом здравља смо уз помоћ ресорног министарства опремили са четири возила која користе и која су на располагању Врњчанима који се њима превозе из Врњачке Бање до већих медицинских центара. Последњи у низу је набавка службеног аута марке фијат „Типо“ који је већ у свласништву Дома здравља а који је обезбеђен здруженим средствима локалне самоуправе и Министарства за популациону политику. Он ће свакако омогућити и олакшати функционисање људи који се баве менаџментом и подићи стандард једне овакве установе која заслужује да после оваквих улагања све буде на највишем нивоу, рекао је председник Ђуровић.

Он је додао да локална самоуправа Врњачке Бање жели да у свему томе буде у самом врху стандарда и ово је пример како се то ради.   

А.С.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial