Skip to content

Document Header

РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ МУЗИЧКИХ ШКОЛА

РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ МУЗИЧКИХ ШКОЛА published on

ГИТАРИСТА МИЛАН ОСВОЈИО ПРВУ НАГРАДУ

Милан Дивац (2007), пети разред ОМШ „Корнелије Станковић“ у Трстенику, Одсек гитара освојио је прву награду у јакој конкуренцији (3. категорија, ученици 2006. и 2007. годиште, 27 такмичара) на Републичком такмичењу основних и средњих музичких школа које је одржано 26. априла у СМШ „Јосип Славенски“ у Београду. Милан је у класи Владимира Ђокића.

Милан Дивац

– Гитару сам заволео још у четвртом разреду основне школе и та љубав још увек траје. Већ три године свакодневно вежбам свирање и што је по мени најважније, уживам у музици. Захвалио бих се својим родитељима, наставнику гитаре Владимиру Ђокићу и наставници солфеђа Тијани Брођанац који ми пружају несебичну подршку. Ово такмичење је сам врх свих музичких такмичења у нашој земљи. Мој наставник и ја смо вредно радили и пожртвовано се спремали за ово такмичење. Рад и труд је уродио плодом, а као јагода на шлагу торте и прва награда.

Мој наступ био је запажен и добио сам посебне похвале од стручне комисије. Сала у којој сам свирао, оставила је леп утисак на мене, то је најбоља сала у којој сам до сада свирао. Уливала ми је сигурност и мир који ми је био потребан. Упознао сам и неколико својих вршњака, „колега“ на овом такмичењу што је употпунило овај веома важан догађај за мене, рекао нам је Милан, који је за две године завршио четири разреда музичке школе.

Прави доказ Миланове посвећености гитари и музици је чињеница да је у последњих годину дана искомпоновао неколико нумера за гитару и клавир.

Иначе, Миланов прадеда Коста Дивац био је наставник музичког и свирао је гитару, тако да су преовладале и генетске предиспозиције, а ми можемо да очекујемо да ће мали гитариста превазићи свог претка.

М.Ст.Ј.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial