Skip to content

Document Header

САСТАНАК ХОТЕЛИЈЕРА ВРЊАЧКЕ БАЊЕ

САСТАНАК ХОТЕЛИЈЕРА ВРЊАЧКЕ БАЊЕ published on

ЗАЈЕДНИШТВО У ОПШТЕМ ИНТЕРЕСУ

У Кристалној сали, Хотела „Цептер“, 26. априла 2021. године одржан је конститутивни састанак Удружења хотелијера Врњачке Бање. Председавајући Миомир Михајловић поздравио је учеснике и најавио дневни ред – усвајање Статута, именовање Радног тела и предлог за избор чланова Управног одбора. Најављен је и избор чланова Надзорног одбора и за сам крај састанка скуп је упознат са активностима на промоцији 45. Фестивала филмског сценарија.

Ђорђе Макуљевић, в.д. председника Кластера туристичке привреде Врњачка Бања известио је присутне да је Радна група Статут дефинисала, све примедбе које су биле корисне су уграђене тако да може да се изврши регистрација у АПР-у. Посебну захвалност упутио је професорки Снежани Милићевић са Факултета за хотелијерство и туризам на указаним предлозима. Искористио је такође прилику да се захвали ТО Врњачка Бања, Влади Републике Србије, као и Пословном удружењу хотелско-угоститељске привреде Србије (HORES) и Немачкој организацији за међународну сарадњу (GIZ) за помоћ у дезинфекционим средствима, апаратури итд. за све врњачке угоститеље, хотелијере и станодавце.

Предложио је да сви власници или директори хотела формирају Радно тело највишег ранга, које је у обавези да се најмање једном годишње окупи да да оцену рада Удружења као и смернице и упутства за даљи рад извршним органима Кластера туристичке привреде Врњачка Бања. За председника овог Радног тела предложио је др Дејана Станојевића, директора Специјалне болнице „Меркур“ што је гласањем нешто касније и прихваћено.

У раду овог састанка учествовао је и Бобан Ђуровић, председник Општине Врњачка Бања који је предложио да се Статут усвоји и да се крене са функционисањем Кластера туристичке привреде Врњачка Бања. Он је мишљења да ће Врњачка Бања имати велике шансе да се боље организује поготову када је у питању презентација Врњачке Бање.

Статистика о туристичком промету Врњачке Бање показује да смо ми место које по својим резултатима има право да учествује у креирању укупне туристичке понуде наше земље. Не смемо остати по страни, већ праве идеје морамо сви заједно реализовати. Посебно мислим на развој конгресног туризма. Предности којима наша Општина располаже морају се стављати у функцију већег туристичког промета (винарија, приватни базени, зооврт, верски објекти, сеоска имања опредељена да се баве туризмом итд.). Циљ рада Кластера туристичке привреде Врњачка Бања треба да буде заједништво и јединство у општем интересу, да се за одређене задатке делегирају најспособнији, рекао је Ђуровић.

Др Дејан Станојевић изразио је задовољство што се формира кластер туристичке привреде Врњачке Бање и подсетио је да је „Mеркур“ био иницијатор оснивања кластера бањских лечилишних места. Tребало je доста времена да се дође до првог пројекта који финансира Европска Унија. Показало се да упорност и труд на крају дају резултате.

На предлог председника новоформираног Радног тела за председника Кластера туристичке привреде Врњачка Бања је изабран досадашњи вршилац дужности председника Ђорђе Макуљевић, за два потпредседника изабрани су: Нина Стаменчић, „Соларис Ризорт“ и Александар Гвоздић, Хотел „Тонанти“. За секретара Удружења изабран је Ђорђе Трмчић и то ће бити једино место са сталним запослењем.

Договорено је да ће Управни одбор Кластера туристичке привреде Врњачка Бања сачињавати представници: Туристичке организације Врњачка Бања, Факултета за хотелијерство и туризам, Хотела „Тонанти“, „Ризорт Солариса“, А Хотела, Хотела „Фонтана“, Хотела „Цептер“, Специјалне болнице „Меркур“, „Сплендора“ испред апарт хотела, СПА Травела и представник угоститеља. Све одлуке на овом састанку донете су једногласно, а договорено је и да се изаберу три члана Надзорног одбора. Избором чланова ових тела стећи ће се услови за регистрацију Удружења као правног лица с тим што треба рећи да је и питање чланарине остало нерешено.

Бележимо и занимљиво излагање Саше Миленковића, представника „Врњачких терми“.

– Важно је да идемо напред, а потенцијала имамо, каже Миленковић

На крају састанка представили су се Немања Станојковић и Марко Јовичић задужени за организацију новог начина промоције Фестивала филмског сценарија 45. по реду. Први резултати ће се видети већ за двадесетак дана а очекује се долазак великог броја глумаца и вишеструко већа посећеност ове културне манифестације у августу месецу.

Било је речи и о потреби да се неке манифестације помере из сезоне у вансезону како би се туристичка сезона што више продужила.

М.В.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial