Skip to content

Document Header

СНЕГ НИЈЕ ИЗНЕНАДИО ПУТАРЕ

СНЕГ НИЈЕ ИЗНЕНАДИО ПУТАРЕ published on

ЗИМСКА СЛУЖБА ОДРЖАВАЊА НА ИСПИТУ

Киша која је у  врњачком крају падала овог викенда, у недељу је прерасла у снег, а у касним вечерњим сатима и у озбиљну вејавицу.  Врло брзо формирано је  двадесетак центиметара снежног покривача, а под тежином влажног снега поклекла су многа стабла, покидани електрични водови, поједина насеља остала без воде.  Први снег узроковао је и проблеме у саобраћају.

– За овдашње прилике снег је стигао касно и није изненадио путаре. Међутим, у јако кратком времену пале су велике количине.  Екипе  зимског одржавања  састављене од људства и механизације из јавних предузећа „Шуме Гоч“, „Бањско зеленило“, „Белимаровац“  и  „Нови  Аутопревоз“ током ноћи остале су без трећине возног парка јер су машине услед преоптерећења стале што је узроковало проблеме у саобраћају у раним јутарњим сатима.

Максималним ангажовањем  комплетних екипа данас до 13 часова све саобраћајнице биле  су очишћене. Радило се, као и увек по приоритетима: улице око Дома здравља и Болнице, Полиције и вртића, путни правци првог реда, пешачке стазе… Како метеоролози најављују  падавине за  целу ову седмицу, руководиоци рада Службе зимског одржавања заседаће свакодневно, рекао нам је Саша Грковић, помоћник председника општине и координатор Службе зимског одржавања, 11. јануара. Он је додао да ће сви проблеми који се јаве на терену бити решавани у ходу.                                                                       

За одржавање магистралног пута, улице Кнеза Милоша од кружног тока у Врњцима до уласка у Бању и старог пута за Гоч задужено је ЈП „Крушевац пут“. Магистрала је рано јутрос била проходна али са великим наслагама снега и леда на асфалту.  Међутим, како „Крушевац пут“ не стиже благовремено да одради и остале  преузете обавезе, бањска Служба одржавања је обављала  и овај посао.

Када је о новом путу за Гоч реч, о њему брину Врњчани. Он је викенда за нама био проходан али су проблем стварали возачи који су покушавали да до планине стигну без зимске опреме, стварајући успут застоје и додатне проблеме и другим возачима. Тим поводом надлежни скрећу пажњу да је зимска опрема обавезна, а да вожњу треба прилагодити условима пута.

Снежне падавине довеле су и до застоја у водоснабдевању – квар на далеководу који струјом снабдева црпну станицу у Угљареву оставио је ноћас без воде доње делове Штулца, Врњаца и Руђинаца. Директор ЈП „Белимарковац“  наводи да су екипе биле благовремено на терену и да су учињени максимални напори да се ситуација стабилизује.

Весна Ђорђевић

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial