Skip to content

Document Header

СВЕЧАНО ОТВОРЕНЕ „ВРЊАЧКЕ ТЕРМЕ“

СВЕЧАНО ОТВОРЕНЕ „ВРЊАЧКЕ ТЕРМЕ“ published on

Церемонијом свечаног отварања и симболичним пресецањем врпце, председник општине Врњачка Бања Бобан Ђуровић, председник Скупштине општине Врњачка Бања Иван Радовић и власник „Врњачких терми“ Милан Милојевић, означили су почетак рада туристичко рекреативног центра високе категорије, који је својим садржајима обогатио туристичку понуду Врњачке Бање. Значај „Врњачких терми“,  огледа се и по броју запослених Врњчана који ће бити радно ангажован у делу ланца компаније „Милојевић“.

„Инвестиција компаније „Милојевић“ и улагања у туристички потенцијал Врњачке Бање, требало би да буде пример добре праксе и за бање у окружењу“-истакао је начелник Рашког управног округа Небојша Симовић.

Број гостију на отварању „Врњачких терми“ био је мањи од планираног како би биле испоштоване прописане мере кризног штаба, те су свим гостима, због специфичне здравствене ситуације, уз остале сувенире биле подељене заштитне маске са логом хотела. Завршетак постојећих радова на изградњи споменутог објекта, неће бити крај инвестирања компаније „Милојевић“ у Врњачку Бању. Први гости стижу вечерас а  управа хотела истиче да ће их бити из свих крајева Србије.

„Ово је свакако један од јако битних објеката у Врњачкој Бањи. С обзиром да се ми бавимо туризмом ово ће повећати вредност наше понуде на европском и светском нивоу, па са потпуним правом можемо рећи да смо туристичка дестинација са највише хотела у својој понуди. Захваљујући понуди „Врњачких терми“, пакетом велнес и спа програма, као и затвореним базенима, надокнадили смо све што је недостајало гостима Врњачке Бање. Са овом додатном понудом, нашим гостима нудимо угодан боравак у Врњачкој Бањи и Србији уопште. Ефекат ове инвестиције омогућава нова радна места, поготово у тренутку велике здравствене али и економске кризе, када је велика борба за свако радно место. Преседан је да управо у овом сектору, који је најугроженији због ситуације са Корона вирусом, упошљавамо раднике  а то је данас омогућила породица Милојевић отварањем престижног хотела. Надамо се да ће у складу са пословањем и сутуацијом, тај број бити драстично већи, што је и договорено са компанијом. Поносни смо на чињеницу да је изградња хотела започета септембра 2018. године а данас комплетно завршена. Ово је постао и пример доброг пословања да су сви хотели грађени у последње четири године завршени у рекордном року две године, без обзира на ниво инвестиција и величину самог објекта, што је пре свега доказ добре сарадње са локалном самоуправом, јавним предузећима и општинском администрацијом“- истакао је председник општине Врњачка Бања Бобан Ђуровић.

„Након позива председника општине Врњачка Бања Бобана Ђуровића, да сагледамо све туристичке потенцијале и садржаје које ово место нуди, донели смо одлуку да инвестирамо у Врњачку Бању, тако да данас и свечано отворимо овај велелепни хотел“- истакао је Милан Милојевић, директор хотела „Врњачке терме“.

Туристички комплекс „Врњачке терме“ у који је компанија „Милојевић“ уложила 8 милиона евра, простире се на површини од 16.800 m2. Хотел има 85 соба, 15 апартмана, односно укупно 160 лежаја. У оквиру овог комплекса наћи ће се спа и велнес центар, 9 базена, од којих ће бити 3 отворена и 5 затворених, теретана, лоби бар, пансионски и полупансионске ресторане, малу и велику конгресну салу, казино, као и подземну гаражу са 12 паркинг места.

Никола Вељковић

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial