Skip to content

Document Header

СВЕТСКИ ДАН КЊИГЕ И АУТОРСКИХ ПРАВА

СВЕТСКИ ДАН КЊИГЕ И АУТОРСКИХ ПРАВА published on

УСПЕЛА РАДИОНИЦА У ШКОЛИ „МЛАДОСТ“

Поводом обележавања  Светског дана књиге и ауторских права, 23. априла,  у Основној школи  „Младост“  у Врњцима одржана је радионица. Стручнe сарадницe школе – Милена Миладинов, педагог и модератор Ученичког парламента и Дејана Данојлић, библиотекарка са  ученицима трећег разреда и члановима Ученичког парламента обележили су овај дан  како би се послала порука о магији читања и важности развијања љубави према писаној речи, према књигама. Библиотекарка је упознала ученике са новим књигама које су обогатиле књижевни фонд школске библиотеке, а чине га занимљиве приче, басне, звучне књиге, бајке, лектире које су доступне ученицима и наставницима у сваком тренутку.

Чланови Парламента презентовали су своја омиљена књижевна дела,  говорило се о значају читања књига, о најдражим писцима и песницима. Након уводног дела радионице прешло се на израду папирних ликова са мотивом књиге у циљу популаризације читања. Радови су изложени на видном месту у Библиотеци.

По речима библиотекарке Дејане Данојлић књижевни фонд је обогаћен захваљујући ентузијазму и предузимљивости директора школе Игора Дрманца.

Како истиче педагог Милена Миладинов, радионица је наишла на задовољавајуће реакције код ученика. Дружење је протекло у пријатној и радној атмосфери. Велики допринос радионицама које се реалузују у школи „Младост“ пружају чланови Ученичког парламента који су увек отворени за сарадњу и самостално иницирају и реализују многе активности уз свесрдну подршку њихове модераторке Милене Миладинов.

М.Ст.Ј.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial