Skip to content

Document Header

ТАЈНА УСПЕХА ЈЕ У ПОВЕРЕЊУ

ТАЈНА УСПЕХА ЈЕ У ПОВЕРЕЊУ published on

Једна од наших успешних суграђанки је Зорица Дабановић, власница Предузећа за трговину и услуге „Интима“ ДОО. Верујемо да је многи Врњчани знају, а током лета у продавници имају прилику да је упознају и многобројни бањски гости. У том смислу она је прави промотер врњачке трговине јер вас дочекује са широким осмехом, ведрог је духа и поседује обиље позитивне енергије. Разговор смо водиле у једној од њених продавница, на Променади у Врњачкој Бањи.

Зорица Дабановић

Рођена је у селу Рсовци, где и данас живи у породичној кући коју је саградила. Основну школу завршила је у Врњачкој Бањи, а потом средњу Трговачку школу у Краљеву. Касније, уз рад је завршила Вишу школу трговинске и текстилне струке у Нишу. Одмах по завршетку средње школе запослење је добила у тадшњој продавници „Црвене заставе“ која се налазила до Биоскопа, данас је то продавница „Планета Спорт“. Зорица се са носталгијом сећа тих првих дана на послу.

– Реч је о продавници текстилне галантерије са метражом, управник је био Влада Арсић. Тад је било толико посла, а ми трговци смо га одговорно прихватали. Роба је стизала недељно. Радило се у две смене, пре подне од 7 до 12 часова и поподне од 16 до 19 часова. У тој продавници сам стекла радне навике и научила кодекс понашања једног трговца, прича Зорица.

Са 23 године прелази да ради у Робну кућу као шеф одељења у оквиру којег је радило дванаест радника. Ту је радила неко време, а онда је наишло време када су се отварале многе приватне продавнице па је и она одлучила да тако учини. Управо ове године „Интима“ ДОО обележава 25 година постојања и рада. А о почецима у приватном бизнису Зорица нам прича.

– Почела сам да радим са продавницом позамантерије у локалу који се налазио са стране Виле „Добрила“. То је био простор од четири метра квадратна. Кренула сам од нуле, али сам захваљујући стрпљењу и својој упорности кренула да градим своје име у трговини Врњачке Бање. Касније сам изнајмила простор на углу Виле „Балкан“, преко пута пијаце, где сам почела са новим програмом – продајом веша, а врло брзо и са увођењем италијанске робе у понуду. Данас ту продавницу води моја ћерка која се преоријентисала на продају здраве хране. У то време мој муж Митар живео је у Бару па сам захваљујући његовој иницијативи ишла бродом у Бари, као и Наполи где сам куповала робу. Сарадња са Италијанима је настављена до данашњих дана. Они ми шаљу робу на царину и плаћам преко рачуна. Мислим да је тајна успешног пословања у поверењу, прича нам наша саговорница.

Поред продавнице у Вили „Балкан“, Зорица је купила и локал на Променади . Радећи у те две продавнице стекла је свој реноме, а круну пословања представља и нова продавница у Тржном центру „Цептер“ где је међу првима купила локал, а од јула 2020. године отворила је нову продавницу. Да побројимо асортиман робе: мушки и женски веш, пиџаме, спаваћице, мајице, купаћи костими, чарапе, панталоне марке Carla Ferroni, итд.

Несрећним случајем изгубила је мужа, али у послу никада није посустала и углавном је остала привржена трговини. Успела је да подигне и одшколује двоје деце, ћерку Јасмину , која је завршила Архитектонски факултет у Београду и сина Николу који је завршио Грађевински факултет, такође у Београду. На ћерку се фирма „Интима“ ДОО води, а Зорица сада настоји да у посао уведе сина, а ми верујемо да ће он бити достојан наследник. Поред ње и сина у „Интими“ ДОО су запослена још четири радника.

Мила Васојевић

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial