Skip to content

Document Header

У ВРЊАЧКОЈ БАЊИ 190 ПОЗИТИВНИХ НА КОВИД 19

У ВРЊАЧКОЈ БАЊИ 190 ПОЗИТИВНИХ НА КОВИД 19 published on

РАДНО ВРЕМЕ КОВИД АМБУЛАНТЕ ПОНОВО ДО 21 САТ

Број позитивних на Ковид 19 у Врњачкој Бањи је у порасту. Пре неколико дана у свом обраћању медијима, директорка врњачког Дома здравља др Весна Малићанин рекла је да је број позитивних 140 док је данас, 3. фебруара тај број порастао на 190.

Услед повећања броја оболелих одлучено је да рад Ковид амбуланте у Новом Селу буде продужен односно враћен на старо па је тако сада  радно време  амбуланте  од 8 до 21 сат а викендом од 8 до 18 сати.

Фото: Директорка ДЗ „Др Никола Џамић“ др Весна Малићанин.

-На дневном нивоу се мењају  упутства која  добијамо од Министарства здравља, Батута и Завода за јавно здравље па су тако од 1. фебруара и грађани старији од 75 година  у обавези да се за вакцинацију пријаве преко е управе.  До сада смо вакцинисали 2000 врњчана против корона вируса а повећање броја позитивних захтевало  је и  промену и продужетак радног времена  Ковид амбуланте, рекла је директорка Дома здравља „Др Никола Џамић“ др Весна Малићанин.

Другог фебруарског дана почела је прва ревакцина у општини Врњачка Бања и то оних суграђана који су примили Фајзерову вакцину. Медицински радници који су се вакцинисали Фајзеровом вакцином сада су примили другу дозу.

Сви који имају повишену телесну температуру  или било које друге симптоме  након радног времена Ковид амбуланте, јављају се у Службу Хитне помоћи.  Др Малићанин истакла је да је без обзира на почетак имунизације веома важно поштовати све прописане мере.

А.С.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial