Skip to content

Document Header

Универзитет у Крагујевцу, Врњачка Бања и Чачак о унапређењу сарадње факултета, привреде и локалне самоуправе

Универзитет у Крагујевцу, Врњачка Бања и Чачак о унапређењу сарадње факултета, привреде и локалне самоуправе published on

Председник општине Врњачка Бања, Бобан Ђуровић, присуствовао је састанку који је са својим сарадницима уприличио градоначелник Чачка Милун Тодоровић. Састанку су присуствовали и ректор Универзитета у Крагујевцу проф. др Ненад Филиповић, проректор проф. др Драган Ђуричић, декани чачанских факултета проф. др Данијела Милошевић и проф. др Тома Милошевић.

Састанак поводом обогаћивања сарадње Универзитета у Крагујевцу, Врњачке Бање и Чачка (извор: фејсбук странице Милун Тодоровић)

На састанку је било речи о унапређењу сарадње установа високог образовања, привреде и локалне самоуправе са циљем да се што бољим и ефикаснијим образовањем кадрова одговори на захтеве различитих привредних делатности, како у Чачку, где је састанак организован, тако и у општинама и градовима окружења.

За потребе средњег и високог образовања у академској четврти Чачка, поред великих инфраструктурних пројеката изграђених у претходних неколико година, приоритет је, како је на састанку наведено, чврста веза образованих установа и привредника, који се првенствено огледа у спремности средњих школа и факултета да одговоре на захтеве привреде образовањем што квалитетнијих кадрова.

Први човек града Чачка, Милун Тодоровић истакао је да су изградњом објекта Музичке школе, Ученичког дома и проширивањем капацитета Студентског дома, те иновирањем образовних профила у средњим стручним школама и на факултетима, створени одлични услови за средњошколце и студенте. Такође је навео да ће приоритет бити дуално образовање усаглашено са знањем и вештинама који су потребни привреди.

Ректор крагујевачког Универзитета проф. др Ненад Филиповић изразио је захвалност граду Чачку на подршци установама високог образовања, рекавши да је Факултет техничких наука у Чачку, најбројнији факултет Универзитета у Крагујевцу, према броју студената. Ректор је најавио реализацију иницијативе Универзитета да се формирају Савети послодаваца у свим градовима у којима се налазе факултети крагујевачког Универзитета.

Председник општине Врњачка Бања Бобан Ђуровић током свог обраћања говорио је о потенцијалима Врњачке Бање и подршци локалне самоуправе најмлађем факултету Универзитета у Крагујевцу. Ђуровић је потврдио да ће општина Врњачка Бања несебично помоћи да се реализују заједничке идеје Факултета техничких наука у Чачку и Факултета за хотелијерство и туризам у Врњачкој Бањи.

Декан Факултета техничких наука у Чачку проф. др Данијела Милошевић истакла је спремност чачанског Факултета да учествује у реализацији нових студијских програма у партнерству са другим факулететима. Она је такође говорила о новоакредитованим студијским програмима основних академских студија и похвалила сарадњу Факултета са привредницима.

Срђан Удовичић

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial