Skip to content

Document Header

УСПЕШНА ВАКЦИНАЦИЈА ПО МЕСНИМ ЗАЈЕДНИЦАМА

УСПЕШНА ВАКЦИНАЦИЈА ПО МЕСНИМ ЗАЈЕДНИЦАМА published on

ДОБАР ОДЗИВ МЕШТАНА ПОДУНАВАЦА, ВРАНЕША И ГРАЧАЦА

Током априла месеца, тачније од 8. априла, у Халу „Владе Дивац“ која је пункт за имунизацију становништва могли су да дођу и сви они суграђани који се нису пријавили преко портала е-Управа а који су желели да приме вакцину кинеског произвођача. Општина Врњачка Бања добила је 1.225 доза „Синофарм“ вакцина за вакцинацију без пријаве преко е-Управе. Руководство Дома здравља договорило је динамику рада са циљем да се покрије цела територија Општине па је тако вакцинација била могућа у амбулантама у Подунавцима, Вранешима и Грачацу од 8. до 10. априла. То је био начин да се изађе у сусрет најстаријој популацији и суграђанима који су удаљени од хале, а који желе да се вакцинишу. Тих дана мобилне медицинске екипе са комплетном потребном опремом и стандардима који су били испуњени, биле су на терену а рад у овим амбулантама је био организован у времену од 10 до 17 часова.  

– Укупна доза датих вакцина на територији Општине Врњачка Бања је 9.423, а одзив за вакцинацију без пријаве преко е-Управе у хали је, морам рећи да је био добар. По амбулантама у Подунавцима, Вранешима и Грачацу одзив је такође био добар. Са територије МЗ Подунавци вакцинисан је 101 суграђанин, са територије МЗ Вранеша 47 и са територије МЗ Грачац вакцинисано је 63 суграђана, рекла је директорка врњачког Дома здравља др Весна Малићанин.

Наши најстарији суграђани су искористили прилику да се вакцинишу у месној заједници у којој живе, међутим било је и млађих људи који су дошли да искористе ову могућност. На сва три пункта за вакцинацију све је протекло у најбољем реду а нежељених реакција, по речима дежурних лекара, није било.

– Остало је још доза „Синофарм“ вакцине и ја заиста молим наше суграђане да дођу до хале да се вакцинишу јер само заједнички и уједињени из ове борбе можемо да изађемо као победници, рекла је директорка врњачког Дома здравља др Весна Малићанин уз апел суграђанима да поштују све мере, дистанцу, заштитне маске и да избегавају окупљања.    

Према званичној статистици тренутно је преко 30%  становништва Врњачке Бање вакцинисано.

A.C.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial