Skip to content

Document Header

Врњачка Бања домаћин ITTF првенства у стоном тенису за јуниоре и кадете

Врњачка Бања домаћин ITTF првенства у стоном тенису за јуниоре и кадете published on

Врњачка Бања ће у организацији Стонотениског Савеза Србије, од 07-11. октобра 2015. године, бити домаћин  ITTF првенства у стоном тенису за јуниоре и кадете.stonoteniski turnir vrnjacka banja Јуниорско и кадетско Светско отворено првенство Србије у стоном тенису, одржаће се у хали спортова “Владе Дивац”, у Врњачкој Бањи од 07 – 11. октобра 2015. године.  Учешће на овом првенсту узеће 371 такмичар из 22 земље и то из: Белгије, Босне и Херцеговине, Бугарске, Грчке, Енглеске, Италије,  Канаде, Катара, Кувајта, Немачке, Португалије, Румуније, Саудијске Арабије, Словеније, Словачке, Туниса, Хрватске, Црне Горе, Чешке Републике, Шведске, Швајцарске и домаћина Србије.

Председник општине Врњачка Бања, Бобан Ђуровић истиче да је ово изванредна прилика да Врњчани, а и гости Врњачке Бање уживају у одличним играма младих играча стоног тениса.

“На овом такмичењу ће учествовати екипе које долазе из великог броја како европских, тако и из земаља других континената. Ми ћемо се као домаћини потрудити и учинити све што је у нашој моћи, да будемо најбољи могући домаћин за све њих. Уверен сам да ће навијачи из Врњачке Бање подржати све учеснике,  као што је то био случај и током претходних спортских догађаја. Спорт је значајан сегмент укупне туристичке понуде Врњачке Бање. Међутим, то јеместо богато не само историјским, већ и културним наслеђем у чијим лепотама и дражима ће имати прилике да уживају сви учесници и гости првенства”, истиче председник општине Врњачка Бања.  

Јуниори и кадети надметаће се у 12 дисциплина и то: Јуниори (мушки и женски) тим, Јуниори (мушки и женски) сингл, Јуниори (мушки и женски) дубл, Кадети (мушки и женски) тим, Кадети (мушки и женски) сингл, Кадети (мушки и женски) дубл.

Председник Стонотениског Савеза Србије, Душан Стевановић наводи да су Стонотениски Савез Србије и Врњачка Бања, добили прилику да буду домаћини једног високо рангираног такмичења.

“Одржавање ITTF (International Table Tennis Federation) првенства јасно показује веру ITTF стонотениске федерације у Стонотениски Савез Србије и Врњачку Бању, као домаћина. Спорт у Врњачкој Бањи постоји, што потврђује долазак младих играча из светских држава на такмичење у екипној и појединачној конкуренцији”, закључује Стевановић.

Срђан Удовичић

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial