Skip to content

Document Header

Врњачка Бања и Кучево потписали Протокол о међуопштинској сарадњи

Врњачка Бања и Кучево потписали Протокол о међуопштинској сарадњи published on

Протокол о успостављању сарадње, размени искустава и међусобном упознавању и повезивању, како на локалном нивоу, тако и између два округа и региона, потписали су данас председник општине Врњачка Бања, Бобан Ђуровић и председник општине Кучево, Иван Рајичић.

У почетној фази сарадње, обе локалне самоуправе ће приоритет дати привреди, посебно сарадњи у области туризма и промоције, спорта, културе, као и пројектима који се односе на унапређење комуналне инфраструктуре.

Протоколом се посебан значај даје сарадњи са Владом Републике Србије и међународним развојним партнерима у области инвестиција у туризму, па ће у том циљу општине размењивати информације у вези са инвестиционом подршком у изради пројектних предлога.

Поред наведених области, Врњачка Бања и Кучево, у наредном периоду, сарађиваће и на пројектима који се односе на заштиту животне средине, друштвене делатности, демократизацију локалних самоуправа и у другим областима од заједничког интереса за обе општине. Такође ће радити и на развоју и стимулисању директних контаката невладиног и јавног сектора из обе општине и подржати организације, предузећа, удружења и појединце у остваривању међусобних контаката на реализацији договорених пројеката.

С.Станојчић

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial