Skip to content

Document Header

ВРЊАЧКА БАЊА МЕСТО СУСРЕТА КВАЛИФИКАЦИЈА МЛАДИХ ЕВРОПСКИХ ОДБОЈКАША

ВРЊАЧКА БАЊА МЕСТО СУСРЕТА КВАЛИФИКАЦИЈА МЛАДИХ ЕВРОПСКИХ ОДБОЈКАША published on

У Врњачкој Бањи се од 3. до 13. марта 2021. године, одржава прва рунда квалификација за треће Европско првенство у одбојици, за пионре и пионирке.

„Сви услужни и рецептивни капацитети које Врњачка Бања поседује, за пријем и организацију најсложенијих припрема спортиста и организацију спортских манифестација, превазилазе оквире домаћег спорта. Технички услови и нормативни стандарди које испуњава Спортска хала „Владе Дивац“, допринели су томе да је постала место одржавања такмичења на европском нивоу. Ову прву половину марта, обележава и сусрет младих европских одбојкаша у првој рунди квалификација за треће првенство одбојкаша Старог континента, за пионире и пионирке“, истиче Катарина Ђорђевић, ПР Спортског центра Врњачка Бања.

На турниру у Врњачкој Бањи, пионири ће играти од 3. до 6. марта, док је термин у ком ће се такмичити пионирке од 9. до 13 марта.

„На турниру пионира играће Србија, Бугарска, Грчка, Румунија и Турска. Право наступа имају играчи рођени 2005. године и млађи. Када су у питању пионирке, рођене 2006. године и млађе, прилику да се пласаирају на Европско првенство имаће репрезентације Србије, Румуније, Бугарске, Грчке, Северне Македоније и Турске“, речи су Катарине Ђорђевић, из СЦ Врњачка Бања.

Само победници турнира у обе категорије, избориће пласман на Европско првенство, док ће преостале селекције играти у другој рунди квалификација. Шампионат Старог континента за пионирке одржаће се у мађарском граду Ниредхази, као и словачком Хумене, док ће финални турнир за пионире бити одржан у гланом граду Албаније, Тирани. Оба првенства одиграће се у исто време, од 10. до 18. јула, ове године.

Срђан Удовичић

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial