Skip to content

Document Header

ЗАВРШЕТАК РАДОВА У ДОМУ ЗДРАВЉА У МАЈУ МЕСЕЦУ

ЗАВРШЕТАК РАДОВА У ДОМУ ЗДРАВЉА У МАЈУ МЕСЕЦУ published on

У врњачком Дому здравља тренутно је у току последња фаза радова које је у пратњи директорке др Малићанин обишао председник врњачке Општине Бобан Ђуровић са сарадницима. Председник је од стране директорке др Малићанин упознат са током радова а обишао јер и организационе јединице које су завршене.

– Улазимо у завршну фазу радова и као што смо најавили остаће да се заврше организациона јединица АТД и рентген пошто је епидемија у току и те две организационе јединице су потребне за дијагностику и лечење  оболелих од Ковида-19 а након њих, на  крају ће доћи на ред Служба Хитне помоћи. Користим прилику да наше суграђане, који су били дивни и имали разумевања у свим фазама радова у Дому здравља, замолим да се стрпе још мало јер, као што рекох, радови су у завршној фази. Без обзира на радове ми све пацијенте збрињавамо јер су они, наравно на првом месту а како би што пре све било приведено крају ради се и у поподневним сатима. Ја очекујем завршетак радова у мају месецу, тада очекујемо  долазак људи из врха власти да отворе Дом здравља, на  понос и нас који радимо у овој здравственој установи, на понос Општине Врњачка Бања, суграђана и наших гостију, рекла је директорка Дома здравља  др Весна Малићанин.

По њеним речима када све буде завршено ово ће бити најлепши Дом здравља у Србији. Председник Ђуровић је у пратњи својих сарадника, помоћника Саше Грковића и директора Општинске стамбене агенције Бранислава Бежановића обишао све  организационе јединице и оне које су завршене а и оне у којима су радови тренутно у току. Он је истакао да је изузетно задовољан динамиком радова који теку пре свега јер је у самом старту радова  на другој фази било доста потешкоћа. У том тренутку десило се  погоршање  ковид ситуације у Србији што је довело до тога да није било могуће испоштовати договорену динамику радова а било је и проблема са извођачима и подизвођачима радова у том тренутку.

– Сви проблеми које смо имали су сада иза нас, радови су сада у поодмаклој фази, завршавају се по планираној динамици и очекујем да ће  у року који је задат, Дом здравља бити у потпуности завршен. Током обиласка и утврђивања стања докле се стигло дали смо себи задатке које би ових дана  требало да завршимо а то је да партерни простор испред зграде Дома здравља буде потпуно очишћен, да се обаве припреме за асфалтирање паркинг простора а наша фирма ЈП „Нови Аутопревоз“ ће извршити обележавање паркинг места. Са извођачем радова смо договорили да се комплетан шут и отпадни материјал из саме зграде у потпуности уклони. Оно што је јако задовољавајуће када уђемо у реновиране просторије јесте изглед истих. Заиста смо поносни што један овакав објекат постоји у Врњачкој Бањи и што је на овакав начин уложен новац. Показало се да је била добра политика улагања у образовање и здравство што се показало као веома добар потез. Срећан сам што је држава препознала и подржала наш пројекат заједно са средствима локалне самоуправе и што ће Врњачка Бања поред других битних објеката имати и Дом здравља као један од најбитнијих  у стадијуму највећег стандарда који постоји у области здравства. Придружио бих се апелу директорке Дома здравља да суграђани још мало имају стрпљења због промене термина рада пре свега рендген апарата зато што технички није могуће рендген преместити у неку другу просторију  и зато ће бити направљен компромис који неће бити на штету пацијената али ће  бити ограничен рад рендген апарата, очекујем да неће бити неких већих проблема а суграђани ће бити благовремено обавештени, рекао је председник Ђуровић. Он је похвалио рад радника Дома здравља и друге медицинске раднике са територије Општине Врњачка Бања јер су у овим тешким тренуцима давали и дају максимум свог рада а све у циљу заштите пре свега живота, здравља Врњчана и гостију  и самим тим показују висок степен одговорности и доброчинства јер у систему и условима отежаног рада ниједном нису поклекли и избегли свој посао.

А.С.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial